ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οι BMW θα έχουν στο (άμεσο) μέλλον δυνατότητα άμεσης μεταβολής της οδικής τους συμπεριφοράς

Οι BMW θα έχουν στο (άμεσο) μέλλον δυνατότητα άμεσης μεταβολής της οδικής τους συμπεριφοράς

Ειδικοί αισθητήρες ισραηλινής start up θα δίνουν στοιχεία σε πραγματικό χρόνο για τη μεταβολή των δυναμικών χαρακτηριστικών των BMW

Του Γιάννη Σκουφή

Η ισραηλινή startup Tactile Mobility έχει εξελίξει αισθητήρες νέου τύπου οι οποίοι συνδυάζονται και το αντίστοιχο καινούργιο λογισμικό, που έχει τη δυνατότητα να αναλύει τα δεδομένα πραγματικού χρόνου που παρέχουν οι πρώτοι σε σχέση με την κατάσταση του οδοστρώματος και τα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Στη συνέχεια θα μπορούν άμεσα να ρυθμιστούν στοιχεία της ανάρτησης, προκειμένου να επιτυγχάνεται βελτιωμένο επίπεδο άνεσης ή ακόμα καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά.

Η ισραηλινή start up ονομάζει τα στοιχεία που συλλέγονται για την κατάσταση του οδοστρώματος Surface DNA ενώ αυτά για το αυτοκίνητο, όπως κατάσταση ελαστικών, στιγμιαία απόδοση και κινητήρα και συστήματος πέδησης Tactile Mobility’s Vehicle DNA.

Φυσικά για να μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις στις ρυθμίσεις της ανάρτησης και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο είναι απαραίτητη προϋπόθεση τα ενεργά αμορτισέρ. Όπως άλλωστε και στα άλλα συστήματα παραπλήσιας λογικής που υπάρχουν ή εξελίσσονται και η λειτουργία τους βασίζεται κατά κύριο λόγο σε δεδομένα από κάμερες.

Εννοείται πως είτε με τη χρήση αυτών των καινούργιων αισθητήρων είτε με τη χρήση καμερών επιπλέον στοιχεία και δεδομένα μπορεί να παρέχει και το σύστημα πλοήγησης.

Η πρώτη εταιρεία πάντως που θα χρησιμοποιήσει το σύστημα της ισραηλινής startup θα είναι η BMW.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πρωταθλήτρια η Αττική - Μείωση των κρουσμάτων, «έκρηξη» των διασωληνωμένων