ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Tα νέα αγωνιστικά hyper cars του Le Mans θα είναι κάπως έτσι

Tα νέα αγωνιστικά hyper cars του Le Mans θα είναι κάπως έτσι

Αυτό είναι το Peugeot που του χρόνου θα είναι στην εκκίνηση του πιο διάσημου αγώνα αντοχής του κόσμου.

Του Γιάννη Σκουφή

Οι 24 Ώρες του Le Mans είναι από τους πλέον διάσημους αγώνες παγκοσμίως μιας και άνθρωποι και μηχανές καλούνται να αποδώσουν τα μέγιστα και να αντέξουν στο όριο για ένα ολόκληρο εικοσιτετράωρο. Ο φετινός αγώνας, που είχε αναβληθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες, με την Toyota με το TS050 και οδηγούς τους Buemi, Nakajima και Hartley να σημειώνει την τρίτη της σερί νίκη.

Ωστόσο, από του χρόνου οι ισορροπίες στο πρωτάθλημα WEC -το Le Mans είναι ένα από τους αγώνες που περιλαμβάνονται στο πρωτάθλημα αντοχής- αναμένεται να αλλάξουν, καθώς τη θέση των πρωτότυπων (όπως ονομάζονται) αγωνιστικών της κατηγορίας LMP1 θα πάρει η νέα LMH των hyper cars.

Σε αυτήν θα συμμετέχουν εντυπωσιακά αγωνιστικά με την απαραίτητη προϋπόθεση μιας ελάχιστης παραγωγής 20 αυτοκινήτων με έγκριση τύπου για κίνηση σε δημόσιους δρόμους. Ήδη οι Toyota και Scuderia Cameron Glickenhaus έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους για το 2021, ενώ η Aston Martin την απέσυρε στις αρχές του χρόνου. Παράλληλα κυκλοφορούν φήμες για τις McLaren και Lamborghini, όπως και για την Alpine, ενώ η Peugeot έχει δηλώσει πως θα συμμετέχει στην LMH ένα χρόνο αργότερα, δηλ. το 2022. Αυτό δεν την εμπόδισε καθόλου να δώσει στη δημοσιότητα τρεις teaser εικόνες του αγωνιστικού της hyper car που εξελίσσεται μαζί με την Total και θα αποδίδει περίπου 670 υβριδικά άλογα.

Η γαλλική ομάδα είχε αποχωρήσει από το WEC το 2011 και ενώ είχε νικήσει στο Le Mans του 2009 με το 908 HDi FAP LMP1. Επίσης, οι Γάλλοι έχουν κατακτήσει το Le Mans του 1992 και του 1993 έχοντας σημαντικές διακρίσεις και στο Group C.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έξαλλος ο Ερντογάν με τον Σταυρό στη Νέα Βύσσα Έβρου: Έθεσε το ζήτημα στη Μέρκελ