ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Lancia είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει!

H Lancia είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει!

Η Lancia δεν το βάζει κάτω και σχεδιάζει να ανανεώσει το ένα και μοναδικό της μοντέλο, το Ypsilon!

Του Γιάννη Σκουφή

Η Lancia μπορεί να έχει αποχωρήσει από όλες τις αγορές του κόσμου αλλά εξακολουθεί να δραστηριοποιείται στην πατρίδα της την Ιταλία, με την γκάμα της να περιλαμβάνει το Ypsilon και μόνο. Η εμπορική πορεία του οποίου είναι καθόλα αξιόλογοι, μιας και δεν είναι λίγες οι χρονιές που πούλησε περισσότερες μονάδες από όλα τα μοντέλα της Alfa Romeo μαζί.

Αυτή η εμπορική του επιτυχία οδηγεί τους υπεύθυνους της FCA στην απόφαση να συνεχίσουν τη διάθεση του Ypsilon για όσο περισσότερο μπορούν και έτσι εξελίσσουν μια ανανεωμένη και κατά συνέπεια πιο σύγχρονη εκδοχή του. Η οποία, όπως μαρτυρούν κατασκοπευτικές φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, δοκιμάζεται ήδη εντατικά σε δημόσιους δρόμους.

Το πιο πιθανό είναι πως η καινούργια έκδοση του Ypsilon θα διαθέτει αναβαθμίσεις σε ότι αφορά τα συστήματα ασφαλείας και το infotainment του, ενώ είναι σχεδόν σίγουρο πως θα συνεχίσει να βασίζεται στο ίδιο πλαίσιο.

Η τρέχουσα γενιά της μικρής Lancia είναι η τρίτη κατά σειρά και παρουσιάστηκε το 2011, τέσσερα χρόνια μετά ανανεώθηκε για πρώτη φορά, ενώ πέρυσι προστέθηκε στη γκάμα των κινητήρων της ο καινούργιος τρικύλινδρος των 1.000 κυβικών με ήπιο υβριδικό σύστημα και 70 ίππους.

Όπως προαναφέραμε η Lancia δείχνει πως τελικά είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει. Και ποιος ξέρει, στο μέλλον θα μπορούσε να αποκτήσει μια γκάμα με αμιγώς ηλεκτρικά και premium μοντέλα. Βέβαια όλα αυτά είναι απλά εικασίες καθώς πλέον τις αποφάσεις δεν θα τις παίρνει μόνη της η FCA αλλά σε συνεργασία με τους Γάλλους της PSA.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος στην Καρδίτσα: Συντετριμμένος ο ξάδερφος της φαρμακοποιού - «Δεν θα τη βρίσκαμε χωρίς σκυλιά»