ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο μοντέλο της Mercedes- AMG είναι μια σπέσιαλ μπαγκαζιέρα

Το νέο μοντέλο της Mercedes- AMG είναι μια σπέσιαλ μπαγκαζιέρα

Όταν θέλεις να λείψεις πολλές μέρες και το αυτοκίνητό σου είναι σπορ τότε έχεις ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσεις.

Του Γιάννη Σκουφή

Τα σπορ μοντέλα και ειδικά τα κουπέ έχουν εντυπωσιακή εμφάνιση και εντυπωσιακές επιδόσεις αλλά και πιο μικρούς χώρους, ειδικά για τις αποσκευές. Τόσο που σε πολλά από αυτά -ειδικά τα κουπέ και τα ρόουντστερ- δεν μπορείς να πάρεις μαζί σου παρά μόνο τα άκρως απαραίτητα.

Βέβαια και εδώ υπάρχει η λύση της μπαγκαζιέρας οροφής, όμως όπως και να το κάνουμε δεν μπορείς να βάλεις ότι και ότι πάνω σε ένα πανάκριβο μοντέλο υψηλών επιδόσεων. Και αυτό δεν έχει σχέση μόνο με την εμφάνιση και το γούστο. Μια μπαγκαζιέρα με σωστή σχεδίαση δεν επηρεάζει (πολύ) αρνητικά την αεροδυναμική του αυτοκινήτου στις μεγάλες ταχύτητες, δεν παράγει ανεπιθύμητους στροβιλισμούς και κατά συνέπεια ενοχλητικούς θορύβους και τέλος προσαρμόζεται σωστά και με ασφάλεια στην οροφή.

Σε αυτή τη λογική κινήθηκε και η Mercedes-AMG και το πιο πρόσφατο μοντέλο που ανακοίνωσε είναι μια πολύ όμορφη μπαγκαζιέρα οροφής -ή roof box, όπως την αποκαλεί- που ξεχωρίζει με τον αεροδυναμικό σχεδιασμό της.

Μάλιστα, υπάρχουν δύο τύποι μπαγκαζιέρας: μια ειδική για τα κουπέ της AMG και μία που προσαρμόζεται ανάλογα με την καμπύλη της οροφής. Επίσης έχει αρκετά μεγάλη χωρητικότητα, μέχρι 410 λίτρα ή 70 κιλά που θα λύσει τα χέρια στους ιδιοκτήτες των αντίστοιχων μοντέλων και θα τους γλιτώσει από αρκετή… γκρίνια.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί: