ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Στο σφυρί οι λιμουζίνες του John F. Kennedy!

Στο σφυρί οι λιμουζίνες του John F. Kennedy!

Η μια από τις δύο λιμουζίνες που πωλούνται είχε χρησιμοποιηθεί στο ταξίδι στο Τέξας με την τραγική κατάληξη.

Του Γιάννη Σκουφή

Μετά τη δολοφονία του John F. Kennedy άλλαξαν πολλά σε σχέση με τις μετακινήσεις των Προέδρων των ΗΠΑ. Μια από τις αλλαγές ήταν η αποκλειστική χρήση αυτοκινήτων με οροφή, με το λόγο να είναι ευνόητος, μιας και σε ένα κάμπριο ο οποιοσδήποτε στόχος είναι ευάλωτος από παντού.

Οι δύο λιμουζίνες που βλέπετε και θα δημοπρατηθούν μέσω του οίκου Bonhams στις 14 Οκτωβρίου ήταν στο στόλο των οχημάτων του John F. Kennedy και είναι βέβαια πως υα βρεθούν Αμερικανοί που θα είναι πρόθυμοι να πληρώσουν από 300 έως και 500 χιλιάδες δολάρια για να τις αποκτήσουν, Ειδικά από τη στιγμή που πρόκειται και για «πατριωτική» υπόθεση.

Και οι δύο λιμουζίνες βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, οπότε μάλλον δεν θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί ακόμη και η υψηλότερη τιμή. Το convertible με το χαρακτηριστικό κόκκινο σαλόνι είχε χρησιμοποιηθεί για μια από τις τελευταίες μετακινήσεις του JFK στο Ντάλας, αλλά όχι και για αυτήν στην οποία έχασε τη ζωή του.

Το μαύρο είναι μια Continental Mark V με έτος κατασκευής το 1960 που προσέφερε σημαντικά μεγαλύτερη ασφάλεια μιας και πέρα από την οροφή διέθετε ενισχυμένες πόρτες και κρύσταλλα, καθώς και ότι προέβλεπε ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο εκείνης της εποχής. Η Continental ήταν το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο Kennedy κατά κανόνα για τις προσωπικές του μετακινήσεις στην Ουάσιγκτον.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πολεμική Αεροπορία: Η αγορά του… αιώνα! Μετά τα Rafale η Ελλάδα παίρνει και F-35