ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Tο Futuristic Concept της Great Wall είναι ότι πιο ρετρό έχουμε δει

Tο Futuristic Concept της Great Wall είναι ότι πιο ρετρό έχουμε δει

Μπορεί να θυμίζει έντονα μοντέλα των δεκαετιών του ’60 και του ’70 αλλά είναι πλήρως ηλεκτρικό.

Του Γιάννη Σκουφή

Για τις αμιγώς κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες η Auto China, η έκθεση του Πεκίνου είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δείξουν την πρόοδο που έχουν κάνει και να παρουσιάσουν σε ένα πιο ευρύ κοινό τα μοντέλα που κατά κανόνα προορίζονται για τη μεγάλη εσωτερική τους αγορά καθώς και πρωτότυπα.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα concept φέτος ήταν το Futuristic της Great Wall, που ναι μεν αφορά το μέλλον και ίσως κυκλοφορήσει με τα σήματα μιας από τις εταιρείες του συγκεκριμένου ομίλου, αλλά στην πράξη είναι ότι πιο ρετρό έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

Η πηγή έμπνευσης τόσο για τον επικεφαλής σχεδιαστή Phil Simmons, με θητεία και στη Land Rover, όσο και για τους υφισταμένους του ήταν οι πρώτες εκδόσεις της Mustang της Ford και η 2002 της BMW. Πράγματι το Futuristic Concept παραπέμπει και στα δύο, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει ένα καθαρό design, που είναι σύμφωνο με τις τρέχουσες τάσεις του αυτοκινητικού design.

Στο εσωτερικό τα νοσταλγικά στοιχεία, όμως το τιμόνι με τον επιλογέα ταχυτήτων στην κολώνα του και οι αεραγωγοί συνδυάζονται αρμονικά με την αρκετά μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό.

Το Great Wall Futuristic Concept δικαιολογεί πλήρως το όνομά του στο σύστημα πρόωσής του, που είναι πλήρως ηλεκτρικό -δεν γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες πέρα από το ότι η μπαταρία δεν έχει κοβάλτιο- με αυτονομία περίπου 700 χιλιομέτρων.

Ένα άλλο στοιχείο από το μέλλον που διαθέτει είναι οι δυνατότητες αυτόνομης κίνησης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Οργιάζει» στην Αττική! Στην πρωτεύουσα τα 195 από τα 354 νέα κρούσματα