ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Bentley απογειώνει αυτό που λέμε «ότι θέλει ο πελάτης»!

Η Bentley απογειώνει αυτό που λέμε «ότι θέλει ο πελάτης»!

Πόσες χιλιάδες επιλογές προσφέρει η Bentley για το εσωτερικό των μοντέλων της;

Του Γιάννη Σκουφή

Η Bentley έχει εδώ και καιρό εξελίξει σε άλλο επίπεδο τη δυνατότητα εξατομίκευσης και προσωποποίησης κάθε της μοντέλου ικανοποιώντας ακόμη και την πιο τρελή απαίτηση. Όπως μιας χήρας που ήθελε το ταμπλό της νέας της Bentley να είναι φτιαγμένο από μια κερασιά από τον κήπο του αγαπημένου τους συντρόφου για να τον νιώθει δίπλα της (ο οποίος πιθανότατα να είχε πλήρωσε και το αυτοκίνητο μέσω της κληρονομιάς που άφησε).

Αυτή είναι μόλις μια από τις πιο εξεζητημένες και προσωπικές απαιτήσεις αφού υπάρχουν πολλές άλλες τέτοιες περιπτώσεις που η βρετανική εταιρεία βρίσκει πάντα τον τρόπο να τις ικανοποιήσει. Άλλωστε όταν ο πελάτης πληρώνει μπορεί να έχει ότι θέλει. Έτσι στη Bentley θεωρούν πως στο διάκοσμο πρέπει να ικανοποιούνται τα πάντα και παρέχουν τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα από 5.000 συνδυασμούς!

Απίστευτο μεν αλλά πραγματικό δε, καθώς μέσα από τη διάθεση επενδύσεων διαφορετικού χρώματος, τύπου ξύλου, ανθρακονημάτων, ή αλουμινίου για τα ταμπλό, δερμάτων με άλλη υφή, χρώμα και ραφές για τα καθίσματα καθώς και διαφόρων υλικών για την οροφή κ.λπ. οι επιλογές φτάνουν αυτό τον απίστευτο αριθμό. Για παράδειγμα μόνο στην Continental GT υπάρχουν επτά διαφορετικές ποικιλίες ξύλου με μονό ή διπλό φινίρισμα. Επίσης μέσω της προαιρετικού πακέτου της Mulliner μπορούν να συνυπάρχουν και δύο είδη ξύλου…

Φυσικά οι επιλογές της Mulliner δεν περιορίζονται εδώ. Για παράδειγμα το Mulliner Personal Commissioning προσφέρει πετράδια σχιστόλιθου και χαλαζίτη από επιλεγμένα ορυχεία στην Ινδία τα οποία επεξεργάζονται από τους ειδικούς της μάρκας ώστε το πάχος τους να είναι μόλις 0,1 χιλιοστά και να μπορούν να τοποθετηθούν στο ταμπλό.

Επίσης η επένδυση Paino προσφέρει 88 διαφορετικές αποχρώσεις για 8 διαφορετικά χρώματα διακόσμου με ένα εντελώς λείο φινίρισμα που παραπέμπει σε καθρέπτη χάρη στο τελικό βερνίκωμα με μαλλί αρνιού.

Για όσους δεν τα πάνε καλά με τις λάκες υπάρχουν και πορώδη ανάγλυφα υλικά επενδύσεων με όμορφη υφή και άψογο φινίρισμα, ενώ για πιο σπορ αίσθηση μπορούν να έχουν τη μορφή ινών άνθρακα.

Ο πελάτης βέβαια πέρα από χρήματα πρέπει να έχει και χρόνο προκειμένου να μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στους 5.000 συνδυασμούς.