ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Θα αγοράζατε ποτέ αυτή την Aston Martin;

Θα αγοράζατε ποτέ αυτή την Aston Martin;

Θα αγοράζατε ποτέ ένα Toyota με τα σήματα της Aston Martin και σχεδόν πενταπλάσια τιμή;

Του Γιάννη Σκουφή

Προφανώς η σωστή ερώτηση δεν είναι η πρώτη αλλά η δεύτερη αφού η Aston Martin Cygnet είναι ένα από τα πιο περίεργα μοντέλα που έχει φτάσει ποτέ στην παραγωγή. Ίσως και η πιο αποτυχημένη απόφαση της βρετανικής εταιρείας, που πριν από εννιά περίπου χρόνια αποφάσισε να συμπεριλάβει στη γκάμα της το Toyota iQ -το high tech ιαπωνικό «σμαρτάκι» που έμεινε στην αφάνεια- με τα δικά της σήματα.

Γιατί όμως η Aston Martin προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση; Ο βασικός λόγος ήταν πως χρειαζόταν ένα τόσο μικρό μοντέλο ώστε να καταφέρει να μειώσει το μέσο όρο των εκπομπών ρύπων της και να γλυτώσει το βαρύ πρόστιμο που πρόκυπτε από τους τότε κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε την κατασκευή 4.000 Cygnet, αλλά τελικά η απήχηση που είχε ήταν τουλάχιστον απογοητευτική μιας και μόλις που έφτασε τις 300 μονάδες. Κάτι που μπορεί για κάποιους να σημαίνει πως έχει ή θα αποκτήσει και συλλεκτική αξία.

Ένα από τα 300 λοιπόν πωλείται στη Μεγάλη Βρετανία. Δεξιοτίμονο με δερμάτινο εσωτερικό και μια αίσθηση πολυτέλειας στο εσωτερικό του, στην προσπάθεια να πείσει πως πρόκειται για μια γνήσια Aston Martin. Η οποία κινείται από τον πιο μικρό κινητήρα που έχει βρει ποτέ θέση κάτω από το καπό ενός μοντέλου της μάρκας, μιας και πρόκειται για το κατά τα άλλα εξελιγμένο σύνολο της Toyota με 1.300 κυβικά και 100 ίππους.

Πάντως όποιος δώσει τις περίπου 40.000 ευρώ που ζητά ο ιδιοκτήτης αυτής της Cygnet θα μπορεί να είναι βέβαιος πως οδηγεί μια από τις πλέον αξιόπιστες Aston Martin.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

790 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 10 θάνατοι - Στους 84 οι διασωληνωμένοι