ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Kia θα αλλάξει με την ενεργοποίηση του Σχέδιου S

Η Kia θα αλλάξει με την ενεργοποίηση του Σχέδιου S

Νέα αισθητική, καινούργιο λογότυπο και το βάρος στα ηλεκτρικά για την Kia της νέας εποχής

Του Γιάννη Σκουφή

Το Plans S της Kia ή Σχέδιο S είναι το επόμενο μεγάλο βήμα της κορεάτικης εταιρείας μετά την αλλαγή της σχεδιαστικής της προσέγγισης το 2006 με την πρόσληψη του Peter Schreyer.

Σύμφωνα λοιπόν με τον ισχυρό άντρα της μάρκας, τον Ho Sung Song και το Automotive News τα καινούργια μοντέλα της μάρκας θα γίνουν πιο δυναμικά, θα αποκτήσουν περισσότερο στυλ και θα δοθεί έμφαση στις καινοτομίες. Ταυτόχρονα θα αυξηθούν τα ηλεκτρικά μοντέλα με τον προγραμματισμό της εταιρείας να κάνει λόγο για τουλάχιστον 11 έως το 2025.

Βάση των μελλοντικών EVs της Kia θα είναι το καινούργιο πλαίσιο E-GMP (Electric-Global Modular Platform) που έχει εξελίξει ο όμιλος της Hyundai ειδικά για τα ηλεκτρικά του μοντέλα.

Η Kia θεωρεί πως τα 11 EV της θα αποτελούν το 20% των πωλήσεών της το 2025, με την τάση φυσικά να είναι αυξητική.

Η υλοποίηση του Plan S θα απαιτήσει μια επένδυση ύψους 25 δισεκατομμυρίων ευρώ και θα συνοδευτεί και μια αλλαγή του λογότυπου της μάρκας που θα κάνει σαφείς τις σημαντικές αλλαγές. Έτσι δεν θα υπάρχει πλέον το οβάλ περίγραμμα ενώ συνολικά είναι σαφώς πιο μοντέρνος αλλά και χαρακτηριστικός. Για πρώτη φορά είχε κάνει την εμφάνισή του σε ένα εικονικό πρωτότυπο του 2019, ενώ από το 2021 θα αρχίσει να δίνει το παρόν και στα μοντέλα παραγωγής της Kia.