ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή είναι η 11η γενιά του Honda Civic

Αυτή είναι η 11η γενιά του Honda Civic

Η προηγούμενη γενιά του δημοφιλούς μικρομεσαίου της ιαπωνικής εταιρείας ήταν το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο στην Αμερική στην ηλικιακή ομάδα των millennials και σε όσους αγόρασαν για πρώτη φορά αυτοκίνητο για πέντε συνεχή χρόνια. Η Honda εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία να γίνουν συμβατικές παρουσιάσεις μοντέλων αυτή την εποχή και για επικοινωνήσει τη νέα γενιά του Civic στο νεανικό κοινό του διάλεξε την επαναστατική μέθοδο της παρουσίασης μέσω της gaming live streaming πλατφόρμας Twitch.

Οι γραμμές του νέου μοντέλου είναι πιο «γλυκιές» και λιγότερο «κοφτερές» σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά ενώ σώθηκε μεγαλύτερη έμφαση στην πρακτικότητα με ανασχεδιασμένες τις μπροστά κολώνες για καλύτερη ορατότητα. Η ίδια φιλοσοφία ανανέωσης ακολουθήθηκε και για το εσωτερικό, πιο απλές γραμμές και μεγαλύτερες, ευκρινέστερες οθόνες. Τη σεντάν έκδοση που βλέπουμε εδώ θα ακολουθήσουν οι hatchback και Type R εντός των επόμενων μηνών. Σε ότι αφορά τους διαθέσιμους κινητήρες, δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα, αλλά είναι δεδομένη η δέσμευση της Honda να είναι όλα τα οχήματα που διαθέτει στην Ευρώπη εν μέρει ηλεκτροκίνητα.

Συνεπώς δεν θα αποτελέσει έκπληξη να δούμε κάτι αντίστοιχο με το νέο Honda Jazz το οποίο θα διατίθεται αποκλειστικά ως υβριδικό. Οψόμεθα.