ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό το Toyota Land Cruiser είναι το απόλυτο θωρακισμένο!

Αυτό το Toyota Land Cruiser είναι το απόλυτο θωρακισμένο!

H εξειδικευμένη στις θωρακίσεις αυτοκινήτων SVI φρόντισε να κάνει ένα Land Cruiser απόρθητο.

Του Γιάννη Σκουφή

Για όσους έχουν λόγους να προστατεύονται από επιθέσεις τα θωρακισμένα αυτοκίνητα είναι πλέον το κατάλληλο μεταφορικό μέσο. Συνήθως, όσοι τα χρησιμοποιούν -VIPs, πολιτικά πρόσωπα, επιχειρηματίες κ.λπ. επιλέγουν μια μεγάλη λιμουζίνα με διάφορες ενισχύσεις προκειμένου να αντέχει στις σφαίρες, τα βλήματα και τις βόμβες.

Η SVI από τη Νότιο Αφρική, όπου η εγκληματικότητα κυμαίνεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα έχει προσχωρήσει περισσότερα, καθώς ουσιαστικά κατασκεύασε από την αρχή ένα αμάξωμα που μοιάζει σαν πανοπλία και το «φόρεσε» πάνω από ένα Land Cruiser 79. Και επειδή το τελικό αποτέλεσμα θυμίζει περισσότερο κάτι από Mad Max παρά το 4x4 της Toyota, οι ειδικοί της εταιρίας είπαν να του δώσουν και την ονομασία Max 3.

Οπτικά το Max 3παραπέμπει σε οχήματα χρηματαποστολών. Έτσι όλο το αμάξωμα έχει σχεδόν κάθετες επιφάνειες από υψηλής αντοχής αντιβαλλιστικά πάνελ προδιαγραφής Β6 που αντέχουν σε επιθέσεις με σφαίρες 7,63x51 χιλιοστών από τουφέκι R1 του νοτιοαφρικανικού στρατού ή σε βλήματα 7,62x49 χιλιοστών από ΑΚ47 -το γνωστό Καλάσνικοφ.

Τα πρόσθετα πάνελ από χάλυβα φτάνουν σε μερικά σημεία έως και 38 χιλιοστά σε πάχος, ενώ το εμπρός μέρος με την ειδική ενίσχυση θυμίζει κάτι από άρμα μάχης. Το ίδιο και το βάρος που ξεπερνά τους τρεις τόνους, αλλά είναι κάτι λογικό για ένα θωρακισμένο που έχει και ειδικές ενισχύσεις στο κάτω μέρος του για να αντέχει ακόμα και σε εκρήξεις ναρκών.

Κάτω… από την πανοπλία το πλαίσιο και ο κινητήρας είναι τα εργοστασιακά του Land Cruiser. Όσο για την τιμή πώλησης που ξεκινά από τις 103.000 δολάρια δεν θεωρούνται πολλά για κάποιον που θέλει να νοιώθει ήσυχος και ασφαλής σε κάθε του μετακίνηση. Επίσης, ούτε ο χρόνος παράδοσης των τριών μηνών θεωρείτε υπερβολικός, αν και το καλό το… θωρακισμένο, αργεί να γίνει…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr