ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ακούγεται περίεργο αλλά αυτή η Ferrari 308 GTB έτρεχε σε ράλι

Ακούγεται περίεργο αλλά αυτή η Ferrari 308 GTB έτρεχε σε ράλι

Οι Ferrari στους αγώνες είναι απόλυτα συνδεδεμένες με τις πίστες αλλά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.

Του Γιάννη Σκουφή

Μεταξύ των θηριωδών αγωνιστικών του Group B του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι, εκεί στις αρχές της δεκαετίας του ’80, υπήρχε και με σπάνια VIP παρουσία: αυτή της Ferrari 308 GTB και μάλιστα με τέσσερα αυτοκίνητα που είχαν μετατραπεί σε αγωνιστικά από τον Michelotto. Που στο παρελθόν είχε φτιάξει και αυτοκίνητα για το Group 4.

Μια από τις αγωνιστικές Ferrari 308 GTB με τον κινητήρα στο κέντρο είχε την έκδοση του V8 των 2.900 κυβικών με τις δύο βαλβίδες ανά κύλινδρο και οι άλλες τρεις αυτήν με τις τέσσερις. Η οποία μετά τις επεμβάσεις των μηχανικών του Michelotto, που είχαν αφαιρέσεις από το αμάξωμα όταν ήταν περιττό και είχαν χρησιμοποιήσει και τμήματα από τιτάνιο, έφτανε τους 324 ίππους.

Η 308 GTΒ των φωτογραφιών με τον αριθμό πλαισίου 22409, έπειτα από κάποιες συμμετοχές στο ιταλικό Πρωτάθλημα μετείχε στο Ράλι του Σαν Μαρίνο με τον Χάρι Τοϊβόνεν στο τιμόνι του, ενώ μια άλλη Ferrari οδηγούσε ο μεγαλύτερος αδερφός του Χένρι. Και οι δύο εγκατέλειψαν, ενώ στη συνέχεια το αγωνιστικό άλλαξε αρκετά χέρια, έδωσε το παρόν σε πολλούς αγώνες και στις αρχές του ΄90 ανήκε στο γιό του Salvatore Ferragamo.

O οποίος το πούλησε στις ΗΠΑ, για να επιστρέψει στη συνέχεια στην Ευρώπη μέσω Μεγάλης Βρετανίας. Τώρα η σπάνια Ferrari 308 GTB των ράλι, αφού γύρισε το μισό κόσμο, πωλείται. Μάλιστα είναι και σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση, οπότε η τιμή του αναμένεται να κινηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ντιέγκο Μαραντόνα: Ποιος ήταν ο... μάγος της στρογγυλής θεάς (videos-photos)