ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τo θρυλικό Honda S2000 επιστρέφει; Μακάρι!

Τo θρυλικό Honda S2000 επιστρέφει; Μακάρι!

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ακούσατε κάτι για την επιστροφή του περιβόητου ιαπωνικού roadster που κατάφερε να φτιάξει το δικό του μύθο;

Του Γιάννη Σκουφή

Δεν χρειάστηκε και πολύ για να αρχίσουν και πάλι οι φήμες γύρω από την επιστροφή του Honda S 2000. Αρκούσε ένα δημοσίευμα στο Forbes, επικαλούμενο μια ανώνυμη πηγή με άμεση επαφή με το υψηλά κλιμάκια της ιαπωνικής εταιρείας, που κάνει λόγο για επιστροφή του ιαπωνικού roadster στους δρόμους από το 2024 για να αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον των οπαδών της μάρκας, της γρήγορης οδήγησης και της πίσω κίνησης.

Πριν από τρία χρόνια ο CEO της Honda, Takahiro Hachigo, είχε δηλώσει πως σε όλο τον κόσμο υπάρχουν φωνές για την επιστροφή του S2000. Ωστόσο ούτε ο ίδιος ούτε και οι άλλοι ιθύνοντες της μάρκας δεν ήταν πεπεισμένοι τότε, ούτε όμως και σήμερα, πως η Honda χρειάζεται πράγματι ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Ειδικά σε μια περίοδο που έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει και την Formula 1.

Κατασκευαστικά ένα καινούργιο S2000 θα απαιτούσε μία μεγάλη επένδυση, καθώς θα έπρεπε το βάρος το να κρατηθεί χαμηλά -για λόγους εκπομπών ρύπων- και αυτό μπορεί να γίνει πρακτικά μόνο με τη χρήση ανθρακονημάτων. Για τον ίδιο λόγο το σύστημα πρόωσης θα πρέπει να είναι υβριδικό, αλλά αυτό δεν είναι τόσο μεγάλο θέμα, μιας και θα μπορούσε να είναι το ίδιο που θα χρησιμοποιείται και στο νέας γενιάς Civic Type R.

Ακόμη και αν υποθέσουμε πως θα υπάρξει ένα νέο S2000, είναι πολύ πιθανό να μην κυκλοφορήσει στην Ευρώπη ώστε να μην επιβαρύνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Honda. Άλλωστε κάτι ανάλογο θα κάνουν και οι συμπατριώτες τους τόσο στη Nissan με το 370Ζ και το διάδοχο του όσο και στη Subaru με το νέο BRZ.