ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τι το διαφορετικό έχει αυτή η G-Class της Hofele;

Τι το διαφορετικό έχει αυτή η G-Class της Hofele;

Με την πρώτη ματιά αυτή ξεχωρίζει με τις διάφορες οπτικές αναβαθμίσεις και τη γενικότερη περιποίηση του γερμανικού βελτιωτικού οίκου. Μέχρι να ανοίξουν οι πόρτες…

Του Γιάννη Σκουφή

Το στοιχείο λοιπόν που αποτελεί την πιο σημαντική διαφορά από τις στάνταρ εκδόσεις του μεγάλου SUV με την κλασική εμφάνιση που ξεκίνησε ως G-Wagen, είναι οι δύο πίσω πόρτες που ανοίγουν με αντισυμβατικό τρόπο. Ανάποδα δηλαδή σε σχέση με ότι έχουμε συνηθίσει, ώστε το σχεδόν κάθετο άνοιγμά τους να προσφέρει πολύ πιο άνετη πρόσβαση στα δύο πίσω ανεξάρτητα καθίσματα.

Τα τελευταία χρόνια αντίστοιχη διάταξη υπήρχε στο Mazda RX-8, στη πορεία και στην τελευταία γενιά του Opel Meriva και βέβαια στις Rolls Royce. Θεωρητικά αυτό το περίεργο άνοιγμα των θυρών αυξάνει, πως είπαμε την πρακτικότητα. Ειδικά αν έχει ανοίξει και η εμπρός πόρτα βλέπει κανείς όλο το εσωτερικό και δημιουργείται η αίσθηση της ιδιαίτερης άνεσης.

Ωστόσο υπάρχουν και διάφορα πρακτικά θέματα, καθώς οι πόρτες με ανάποδη φορά μπορούν να στραβώσουν πιο εύκολα. Για παράδειγμα αν ξεχαστούν ανοιχτές και το αυτοκίνητο κινηθεί απότομα προς τα εμπρός η καταπόνηση στους μεντεσέδες είναι πολύ πιο μεγάλη σε σχέση με τις συμβατικές που σε μια τέτοια περίπτωση απλά θα κλείσουν.

Τώρα, στην περίπτωση της G-Class η Hofele σίγουρα θα έχει φροντίσει να ενισχύσει καλά τα σημεία άρθρωσης κάθε πόρτας, όπως άλλωστε αρμόζει σε ένα 4x4 που θεωρείται και είναι κορυφαίο εκτός δρόμων. Και για την περίσταση έχει πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης και έναν υπέρ-πολυτελή διάκοσμο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.