ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Γνωρίζετε το Honda Kurumaku;

Γνωρίζετε το Honda Kurumaku;

Θα μπορούσε να είναι ένα καινούργιο μοντέλο αλλά πρόκειται για ένα νέο φίλτρο αέρος που προστατεύει από τον κορονοϊό.

Του Γιάννη Σκουφή

Η πανδημία του κορονοϊού δεν δείχνει το σκληρό της πρόσωπο μόνο στη χώρα μας αλλά σε όλο τον κόσμο και οι πάντες αναζητούν μέσα προστασίας -πέρα από το εμβόλια.

Το ίδιο κάνουν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες και η Honda παρουσίασε το Kurumaku. Πίσω από το... εξωτικό, για μας, όνομα κρύβεται ένα ειδικό φίλτρο αέρα το οποίο έχει μια ειδική επιφάνεια που συγκρατεί σωματίδια του ιού και στη συνέχεια μειώνει το μέγεθός τους και τους καταστρέφει. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια φωσφορικού ψευδάργυρου, ένωσης που χρησιμοποιείται και για την προστασία των αυτοκινήτων έναντι της σκουριάς.

Σε αντίθεση με τα φίλτρα CΝ95 που χρησιμοποιούν άλλοι κατασκευαστές όπως η Geely και εμποδίζουν την είσοδο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ιών αλλά και άλλων μικρο- σωματιδίων που είναι μεγαλύτερα των 0,3 microns το Kurumaku καταστρέφει ιούς που βρίσκονται εντός της καμπίνας. Και τους έχει φέρει π.χ. ο οδηγός έπειτα από μια επίσκεψη σε ένα σούπερ μάρκετ.

Η Honda λέει πως το Kurumaku έχει απομακρύνει το 99,8% των σωματιδίων των ιών που ίπτανται εντός του αυτοκίνητου μέσα σε 15 λεπτά από τη στιγμή που έχει ενεργοποιηθεί η ανακύκλωση του αέρα. Αυτές που βρίσκονται πάνω στις επιφάνειες καταστρέφονται μέσα σε 24 ώρες.

Το ειδικό αυτό φίλτρο χρειάζεται αντικατάσταση κάθε χρόνο ή κάθε 15.000 χιλιόμετρα και το κόστος του στην Ιαπωνία για το μοντέλο N-Box της Honda -πρόκειται για ένα δημοφιλές εκεί K Car- ανέρχεται σε περίπου 50 ευρώ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.