ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή η Aston Martin είναι 40 ετών και θέλει να ξεπεράσει τα 320 χλμ/ώρα

Αυτή η Aston Martin είναι 40 ετών και θέλει να ξεπεράσει τα 320 χλμ/ώρα

Το concept αυτό της Aston Martin από τη δεκαετία του ’80 ονομάζεται Bulldog.

Του Γιάννη Σκουφή

Τη δεκαετία του ’80 η Aston Martin ήθελε να συμπεριλάβει στη γκάμα της ειδικά μοντέλα περιορισμένης παραγωγής με τον κινητήρα στο κέντρο. Η αρχή θα γινόταν με την εξέλιξη του πρωτότυπου που βλέπετε στις φωτογραφίες και ονομάζεται Bulldog.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του Bulldog θα ήταν και η τελική του ταχύτητα, που χάρη στην προσεγμένη αεροδυναμική και με βάση τα στοιχεία που είχε δώσει στη δημοσιότητα η Aston Martin, θα ξεπερνούσε τα 380 χλμ./ ώρα. Τιμή εξωπραγματική για τα δεδομένα της εποχής. Ο κινητήρας που θα εξασφάλιζε αυτήν την τιμή είναι ένας V8 5.300 κυβικών με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο ψεκασμό και διπλά turbo που αποδίδει, σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία, 650 ίππους.

Στην πράξη όμως η Bulldog μόλις που ξεπέρασε στις δοκιμές τα 300 χλμ./ώρα, πιο συγκεκριμένα έφτασε τα 308 και έτσι το πρόγραμμα εγκαταλείφθηκε. Κυρίως λόγω του αυξημένου κόστους του.

Σήμερα 40 χρόνια μετά η Aston Martin θα αναπαλαιώσει το 40 ετών πρωτότυπο και ο εργοστασιακός οδηγός της Darren Turner θα επιχειρήσει να φτάσει πρωτόγνωρες για τη Bulldog.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.