ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσο λέτε πως πουλήθηκε αυτή η όμορφη, συλλεκτική Lancia Delta Integrale;

Πόσο λέτε πως πουλήθηκε αυτή η όμορφη, συλλεκτική Lancia Delta Integrale;

Η Lancia Delta Integrale είναι από τα πιο διάσημα αγωνιστικά και η ομώνυμη έκδοση δρόμου της περιζήτητη

Του Γιάννη Σκουφή

Από το 1986 έως το 1992 η Lancia Delta Integrale ήταν κυριολεκτικά ανίκητη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, κατακτώντας συνολικά έξι συνεχόμενα πρωταθλήματα -τα πέντε πρώτα η εργοστασιακή ομάδα και το τελευταίο ιδιωτική.

Η τότε κραταιά Lancia για τον πέμπτο συνεχόμενο τίτλο της είχε παρουσιάσει, σε 400 μονάδες, την ειδική έκδοση Martini 5, ενώ το ίδιο έκανε και για την 6η της επιτυχία. Η Lancia Delta HF Integrale Evo 1 Martini 6, όπως είναι η πλήρης ονομασία της, κατασκευάστηκε μόλις 310 φορές και όταν μια πωλείται είναι περιζήτητη.

Πόσο μάλλον όταν είναι σε άριστη κατάσταση, έχει πλήρη φάκελο και πολύ λίγα χιλιόμετρα στο κοντέρ της. Σαν και αυτή των φωτογραφιών μας, που είναι η υπ’ αριθμόν 145, βγήκε από το εργοστάσιο στις 30 Νοεμβρίου του 1992 και ταξινομήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς.

Η συλλεκτική Integrale, o τετρακύλινδρος turbo της οποίας αποδίδει 210 ίππους στις 5.750 σ.αλ. -η κατανομή της ροπής στους δύο άξονες είναι 47:53, γεγονός που την κάνει απαιτητική για τον οδηγό της αν αυτός θέλει να κινηθεί πραγματικά γρήγορα- δεν άλλαξε όλο αυτό το χρονικό διάστημα πολλούς ιδιοκτήτες. Παράλληλα έχει υποβληθεί σε αναπαλαίωση, γεγονός που ανέβασε στην τιμή της σε δημοπρασία του οίκου Bonhams που έγινε πριν από λίγες μέρες στις 150.000 ευρώ!