ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τι πρέπει να προσέχει κανείς οδηγώντας ένα plug-in υβριδικό μοντέλο το χειμώνα;

Τι πρέπει να προσέχει κανείς οδηγώντας ένα plug-in υβριδικό μοντέλο το χειμώνα;

Τα plug-in υβριδικά έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, ειδικά όσων έχουν εταιρικά αυτοκίνητα. Φυσικά και αυτά έχουν τα μυστικά τους.

Του Γιάννη Σκουφή

Στο δρόμο προς την ηλεκτροκίνηση τα plug-in υβριδικά μοντέλα αποτελούν μια αξιόλογη ενδιάμεση λύση, καθώς για ένα αριθμό χιλιομέτρων, συνήθως γύρω στα 50, μπορούν να κινηθούν καθαρά ηλεκτρικά, άρα φθηνά και φιλικά προς το περιβάλλον και δεν αντιμετωπίζουν θέματα αυτονομίας.

Το χειμώνα όσο χρησιμοποιούν PHEV καλό είναι να προσέχουν κάποιες λεπτομέρειες, οι οποίες παρουσιάζονται στο βίντεο που ακολουθεί και έδωσε στη δημοσιότητα η Seat.

Έτσι λοιπόν αν υπάρχει η δυνατότητα καλό είναι η φόρτισή τους να γίνεται σε κλειστό χώρο, ενώ καλό είναι να ενεργοποιηθεί η απομακρυσμένη ρύθμιση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό όσο είναι συνδεδεμένα με το ηλεκτρικό δίκτυο. Με τον τρόπο αυτό και οι επιβάτες θα νοιώσουν από την πρώτη στιγμή άνετα μιας και η καμπίνα θα είναι ζεστή, ενώ εξοικονομείται και ενέργεια.

Από κει και πέρα συνιστάται, όπως και για κάθε αυτοκίνητο άλλωστε, η ήρεμη οδήγηση και το προοδευτικό φρενάρισα. Που εδώ, πέρα από μεγαλύτερη ασφάλεια σε περίπτωση ολισθηρού οδοστρώματος, εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή ανάκτηση ενέργειας για ακόμα μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία.

Επίσης ο οδηγός καλό είναι να μην αφήνει τη μπαταρία να εκφορτιστεί πλήρως αλλά και να ξεκινήσει τη φόρτισή της όσο αυτή βρίσκεται σε θερμοκρασία λειτουργίας.