ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Με τι είναι καλυμμένο αυτό το Lexus;

Με τι είναι καλυμμένο αυτό το Lexus;

Για τις ανάγκες ενός καλλιτεχνικού διαγωνισμού το Lexus UX έπρεπε να αποκτήσει μια πρωτότυπη ένθεση από παραδοσιακά υλικά της ιαπωνικής κουλτούρας. Και να δείχνει όσο πιο ζωντανό γινόταν!

Του Γιάννη Σκουφή

H Lexus διοργάνωσε έναν διαγωνισμό σχεδίασης με ανοιχτή πρόσκληση για όλους τους καλλιτέχνες στην Ισπανία. Το κύριο αντικείμενο ήταν να διανθίσουν με όσο πιο πρωτότυπο τρόπο μπορούσαν το πιο μικρό της SUV, το υβριδικό UX των 2.000 κυβικών και των 181 ίππων και η συμμετοχή των καλλιτεχνών απ’ όλη την Ισπανία ήταν εντυπωσιακή. Τελικά, ανάμεσα στις διάφορες προτάσεις που υποβλήθηκαν αυτή που ξεχώρισε ήταν η Zen Garden η οποία πιστώνεται στο Clap Studio από την Βαλένθια.

Το UX καλύφθηκε από χιλιάδες χαρτάκια σε μια αυλή στη Μαδρίτη και οι καλλιτέχνες Jordi Iranzo και Angela Montagud αφιέρωσαν περίπου ένα μήνα για να ολοκληρώσουν το έργο τους, ενώ τίποτα δεν ήταν τυχαίο στις επιλογές τους. Ούτε ο κήπος που δημιούργησαν το έργο τους, ούτε τα χιλιάδες χάρτινα πέταλα. Και αυτό επειδή η πηγή έμπνευσής τους ήταν ένας παραδοσιακός ιαπωνικός κήπος με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική που τον ξεχωρίζει.

«Έχουμε χρησιμοποιήσει χαρτί, ένα σημαντικό στοιχείο στην ιαπωνική κουλτούρα, καλύπτοντας το αμάξωμα σαν μια μορφή βλάστησης», λέει ο Montagud. «Το φως είναι μια σημαντική παράμετρος ποιότητας στην ιαπωνική τέχνη και εδώ μετατρέπει το Lexus UX σε κάτι ζωντανό. Ανάλογα με τη θέση, τον τόνο και την ένταση του φωτός, δημιουργεί μεταβαλλόμενες υφές και χρώματα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας», λέει ο δημιουργός του έργου.

Πέρα όμως από την πρόταση που διακρίθηκε υπήρχαν και κάποιες άλλες ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες, τις οποίες μπορείτε να δείτε στο gallery μας, ενώ ανάμεσά τους υπάρχει και μια εμπνευσμένη από την Αρχαία Ελλάδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.