ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η «ελληνική» σπανιότατη Mercedes που βγαίνει σε δημοπρασία - Πόσο κοστίζει το πανέμορφο αμάξι (pics)

Η «ελληνική» σπανιότατη Mercedes που βγαίνει σε δημοπρασία - Πόσο κοστίζει το πανέμορφο αμάξι (pics)

Δημιουργήθηκαν μόλις 80 τέτοια αυτοκίνητα!

Ένας Έλληνας πριν από 22 χρόνια όμως, αγόρασε μια SL73 AMG, την κορυφαία έκδοση του μοντέλου. Ένα αυτοκίνητο που... κόβει την ανάσα με την ομορφιά του, ενώ είναι ένα από τα πλέον σπάνια καθώς δημιουργήθηκαν μόλις 80 τέτοια οχήματα!

Μέχρι και σήμερα παρέμεινε στα δικά του χέρια χωρίς να αλλάζει ποτέ ιδιοκτήτη και κάλυψε πάνω από 150.000 χιλιόμετρα μαζί της, κάτι που σημαίνει ότι τη χάρηκε στο έπακρο, διατηρώντας τη σε άριστη κατάσταση.

Σήμερα θεωρείται ένα από τα cult μοντέλα της μάρκας και συνολικά, φτιάχτηκαν πάνω από 200.000 μονάδες, ελάχιστες όμως είχαν την περιποίηση της AMG. Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία οι SL-Class της τότε εποχής που πέρασαν μέσα από τις εγκαταστάσεις της AMG ήταν λιγότερες από 500.

Η κορυφαία της έκδοση όμως, η SL73 AMG, φτιάχτηκε σε λιγότερες από 80 μονάδες! Ψάχνοντας στο διαδίκτυο δεν μπορείς να βρεις ακριβώς πόσες κατασκευάστηκαν. Μερικές πηγές κάνουν λόγο για 40 κομμάτια, άλλες για 80, όπως και να έχει όμως παραμένει σπανιότατη.

Το γεγονός ότι είναι μοντέλο του 1999, σημαίνει ότι ανήκει στις facelift SL73 AMG, οπότε γίνεται αυτομάτως ακόμη πιο σπάνια. Η μεγαλύτερη απόδειξη της ιδιαιτερότητας αυτού του αυτοκινήτου είναι ότι δεν θα πουληθεί με την παραδοσιακή διαδικασία αλλά θα βγει σε δημοπρασία.

Και μάλιστα, όχι από οποιοδήποτε οίκο αλλά από τον RM Sotheby's, που «κυνηγάει» μανιωδώς τα πιο σπάνια, ποθητά και συλλεκτικά αυτοκίνητα στον κόσμο!

Δείτε στην gallery την πανέμορφη SL73 AMG, η οποία πλέον κοστίζει το αστρονομικό ποσό των 125.000 ευρώ και ανεβαίνει διαρκώς:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Λιγνάδης: Οδηγείται στις φυλακές Τρίπολης μετά την απόφαση για προφυλάκιση