ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ο τίτλος του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς πήγε στο Toyota Yaris

Ο τίτλος του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς πήγε στο Toyota Yaris

Μεταξύ των εφτά συνολικά νέων μοντέλων που έφτασαν στον τελικό επικράτησε το υπερ- μίνι της Toyota.

Του Γιάννη Σκουφή

To Toyota Yaris είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και επιτυχημένα μοντέλα της κατηγορίας B και best seller στη χώρα μας σχεδόν από την παρουσίαση της πρώτης του γενιάς.

Η οποία, όταν είχε πρωτο- εμφανιστεί είχε κερδίσει τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς για το 2000, ενώ όλες οι άλλες γενιές του Yaris είχαν βρεθεί στις τελικές επιλογές της επιτροπής των δημοσιογράφων του COTY (Car of the Year).

H τελευταία επανήλθε στην πρώτη θέση της φετινής ψηφοφορίας και κέρδισε τον τίτλου του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς για το 2021, συγκεντρώνοντας συνολικά 266 βαθμούς, 26 περισσότερους από το δεύτερο της κατάταξης New 500 της Fiat (240 βαθμοί).

Στην 3η θέση βρέθηκε το Cupra Formentor με έναν μόλις βαθμό λιγότερο από το Fiat (239), ενώ ακολούθησαν τα VW ID.3 (224 βαθμοί), Skoda Octavia (199), Land Rover Defender (164) και Citroen C4 (143 βαθμοί).

Στη χώρα μας το Yaris διατίθεται τόσο με συμβατικούς κινητήρες 1.000 και 1.500 κυβικών, όσο και με υβριδικό σύστημα πρόωσης, ενώ οι τιμές του ξεκινούν από τις 12.990 ευρώ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.