ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή η απαστράπτουσα ρέπλικα της κλασικής Cobra έχει αμάξωμα από μπρούντζo

Αυτή η απαστράπτουσα ρέπλικα της κλασικής Cobra έχει αμάξωμα από μπρούντζo

Ότι γυαλίζει μπορεί να μην είναι χρυσός αλλά μπορεί να είναι μπρούντζος.

Του Γιάννη Σκουφή

Η συγκεκριμένη ρέπλικα της κλασικής Shelby 427 S/C Cobra του 1965 είναι μοναδική, καθώς το αμάξωμά της είναι καλυμμένο από άκρη σε άκρη με μπρούντζο, o οποίος μάλιστα είναι γυαλισμένος όσο δεν παίρνει άλλο. Ταυτόχρονα οι αγωνιστικές λωρίδες δεν είναι βαμμένες αλλά έχουν προκύψει από το βούρτσισμα της μπρούτζινης επιφάνειας.

Εκκεντρική επιλογή; Σίγουρα, όσο και μοναδική, γεγονός που έχει εκτοξεύσει την τιμή της συγκεκριμένη ρέπλικας στις 475.00 δολάρια, ενώ στα ιδιαίτερα γνωρίσματά της συμπεριλαμβάνεται τόσο η ανοξείδωτη εξάτμιση όσο και το χρωμιωμένο ρολ μπαρ που δημιουργούν μια αρκετά έντονη αντίθεση.

Κάτι που ισχύει και για το καλυμμένο με μαύρο δέρμα εσωτερικό, ενώ στο ταχύμετρο και το στροφόμετρο υπάρχει και η υπογραφή του Carroll Shelby.

Φυσικά ο χαρακτήρας της απαστράπτουσας Cobra με το μπρούτζινο αμάξωμα προσδιορίζεται από τον κινητήρα της, τον V8 με τον κωδικό 427 FE, το αλουμινένιο μπλοκ και τη χωρητικότητα των 511 κυβικών ιντσών -αντιστοιχούν σε 8.370 κυβικά εκατοστά- που αποδίδει 650 ίππους.

Οι οποίοι απαιτούν μεγάλη προσοχή και εμπειρία από τον οδηγό αν δεν θέλει να στραπατσάρει το πολύ όμορφο και ιδιαίτερο αμάξωμά της.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.