ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Υπάρχει αυτοκίνητο με παιχνιδοκονσόλα;

Υπάρχει αυτοκίνητο με παιχνιδοκονσόλα;

Σήμερα όχι. Αλλά σε περίπου μια δεκαετία από σήμερα το σκίτσο που βλέπετε ίσως και να αποτελεί καθημερινότητα στους δρόμους μιας πόλης.

Του Γιάννη Σκουφή

Μια τάση που θα δούμε να περνά όλο και περισσότερα στα νέα αυτοκίνητα είναι αυτή με των πολλών οθονών. Προς το παρόν εφαρμόζεται κατά κύριο λόγο σε ακριβά και μεγάλα αυτοκίνητα, όμως ακόμα και μικρότερα, όπως το Honda e, βλέπουμε να έχουν τουλάχιστον τρία μόνιτορ στο ταμπλό τους. Μάλιστα ο συνοδηγός σε αυτό που βρίσκεται ακριβώς μπροστά του μπορεί να δει ακόμα και ταινία προκειμένου να περάσει ευχάριστα την ώρα του.

Αυτό από μόνο αποτελεί μια ένδειξη για την κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθούν στο μέλλον τα αυτοκίνητά μας, ενώ αν δεν ακούτε και πολύ συχνά για την αυτόνομη οδήγηση ο βασικός λόγος είναι πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι μηχανικοί τους δίνουν προτεραιότητα στα νέας γενιάς ηλεκτρικά τους μοντέλα και την προσαρμογή των συστημάτων των «αυτόματων πιλότων» σε αυτά.

Τώρα, κοιτάζοντας την εικόνα στην οθόνη σας φανταστείτε πως θα είναι τα πράγματα π.χ. το 2035, σύμφωνα με τα πως τα θεωρεί το τμήμα σχεδίαση της General Motors. Έτσι λοιπόν θα υπάρχει μια μεγάλη στενόμακρη οθόνη και ένα τηλεχειριστήριο στο ένα κάθισμα. Ξέρετε, από αυτά ενός Xbox ή PS4 που πιάνουν μικροί και μεγάλοι και δεν τα αφήνουν από τα χέρια τους για ώρες ατελείωτες.

Με τη διαφορά πως εδώ δεν θα βρίσκονται πίσω από μια οθόνη στο σπίτι τους, αλλά στο αυτοκίνητο τους. Ακόμα και όσοι κάθονται μπροστά, καθώς οι δυνατότητες αυτόνομης κίνησης θα είναι πλήρεις και για αυτό δεν θα υπάρχει τιμόνι παρά μια μικρότερη οθόνη ελέγχου στην κονσόλα.

Η λογική είναι να περνούν ευχάριστα οι ώρες μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά βέβαια τι είναι ευχάριστο για τον καθένα διαφέρει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο ηθοποιός Θεόφιλος Βανδώρος - Σοκ στον καλλιτεχνικό κόσμο