ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ακόμα και ένα Jeep αξίζει να έχει έξι τροχούς!

Ακόμα και ένα Jeep αξίζει να έχει έξι τροχούς!

Πολλοί είναι εκείνοι που ζήλεψαν την δόξα της Mercedes-Benz G63 AMG 6x6, αλλά λίγοι αυτοί που την υλοποίησαν…

Του Γιάννη Σκουφή

Όπως και να το κάνουμε ακόμα και το πιο σκληροτράχηλο off road όχημα γίνεται ακόμη πιο ικανό όταν αποκτήσει έναν επιπλέον άξονα. Με άλλα λόγια, ένα 4x4 να μεταμορφωθεί σε ένα… 6x6, όπως το έκανε πράξη πριν από λίγα χρόνια η Mercedes με την εξάτροχη G63 AMG. Η οποία ξεπούλησε με το καλημέρα γνωρίζοντας τρελή ζήτηση από τα χλιδάτα Εμιράτα έως την ηλιόλουστη Καλιφόρνια.

Σε παρόμοιες εκτελέσεις έχουν προχωρήσει διάφορες άλλες μεγάλες και μικρότερες εταιρίες όπως η γνωστή σε αρκετούς Hennessey Performance. Η οποία είχε πάρει ένα κανονικό Jeep Gladiator και το μετέτρεψε σε ένα «θηρίο της αποκάλυψης», όπως υποδεικνύει η ονομασία Apocalypse Hellfire.

Όπως μπορείτε να δείτε πρόκειται για ένα όχημα που κάνει αισθητή την παρουσία του και μέσω των έξι τεράστιων τροχών του των 40 ιντσών παρακαλώ. Οι οποίοι είναι τόσο μεγάλοι που δεν χωρούν και προεξέχουν «γυμνοί» από το αμάξωμα, ενώ αξίζει να παρατηρήσετε πως τα εμπρός λάστιχα βγαίνουν, έστω και ελάχιστα, πιο μπροστά από τον προφυλακτήρα.

Από εκεί και πέρα υπάρχει ένα πολύ ιδιαίτερο προσθαφαιρούμενο κάλυμμα για την καρότσα το οποίο έχει τέτοια κλίση που μας θυμίζει κάτι από το Cybertruck της Tesla. Η συνολική εικόνα ολοκληρώνεται από στοιχεία όπως τα πρόσθετα μεταλλικά πάνελ μπροστά και πίσω ή η ειδική μάσκα με την μπάρα από LED.

Το Hellfire κινείται από έναν V8 6.200 κυβικών που με τη βοήθεια ενός μεγάλου μηχανικού υπερσυμπιεστή αποδίδει 750 ίππους. Ο ισχυρός κινητήρας βενζίνης συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και με ένα ενισχυμένο σύστημα μετάδοσης που μεταφέρει την ροπή στους τέσσερις ή και στους έξι τροχούς.

Το πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό τριαξονικό και εξάτροχο Apocalypse Hellfire πωλείται από την εταιρία South Florida Jeeps στην τιμή των 199.990 δολαρίων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.