ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η προστασία του περιβάλλοντος «φέρνει» eco-friendly μετακινήσεις: Τι αλλάζει και πώς;

Η προστασία του περιβάλλοντος «φέρνει» eco-friendly μετακινήσεις: Τι αλλάζει και πώς;

Την προστασία του περιβάλλοντος έχει αναγάγει σήμερα η παγκόσμια κοινωνία ως το πιο κρίσιμο ζήτημα, που απαιτεί δράσεις και λύσεις «εδώ και τώρα».

Ήδη τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει συλλογικές προσπάθειες αλλαγής πορείας του πλανήτη, τόσο με στόχο την αναστροφή της κλιματικής αλλαγής, όσο και για τη βιωσιμότητα και ευημερία της Γης. Σε διακρατικό επίπεδο υπογράφονται διαρκώς συμφωνίες, ενώ οι μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες ώστε να μειωθεί το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, σε μία σειρά από τομείς δραστηριοποίησης.

Πέρα από τις συμφωνίες αυτές, που συνάπτονται στο ανώτερο επίπεδο και εφαρμόζονται ήδη, με ορίζοντα το 2050 οι περισσότερες, διαπιστώνεται αλλαγή και στη συμπεριφορά των πολιτών. Όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που συνειδητοποιούν πως η σωτηρία του πλανήτη και της ανθρωπότητας μέσω της προστασίας του περιβάλλοντος είναι υπόθεση και προσωπική, ατομικής ευθύνης. Πλέον, η καθημερινότητά τους γίνεται πολύ περισσότερο eco-friendly σε μια σειρά πτυχών της ζωής, από την κατάργηση της πλαστικής σακούλας μέχρι τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον ελαστικών αυτοκινήτων.

Οι μετακινήσεις είναι ένας τομέας που έχει επηρεαστεί από αυτή την αλλαγή στη συμπεριφορά φορέων και πολιτών, αναφορικά με το περιβάλλον και την προστασία του. Η πρόοδος της τεχνολογίας, σε συνδυασμό με αυτή την κατεύθυνση σκέψης που έχει επικρατήσει ολοκληρωτικά, φέρνουν στο προσκήνιο σημαντικές αλλαγές, που πρέπει να λαμβάνουμε όλοι υπ’ όψιν μας.

Οι παράγοντες που καθορίζουν την αλλαγή

Οι δυνατότητες που μας δίνει σήμερα η τεχνολογική πρόοδος, διαμορφώνουν εντελώς νέες συνθήκες μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα: Αυτό που μέχρι χθες γνωρίζαμε ως κανόνα ή δεδομένο «τελευταίας τεχνολογίας», σήμερα έχει ήδη ξεπεραστεί. Ειδικά όσον αφορά στην περιβαλλοντική συνείδηση και τις eco-friendly μετακινήσεις, οι πολίτες οφείλουμε να είμαστε διαρκώς ενημερωμένοι, ώστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό σε μια σειρά από τομείς που άπτονται της συμπεριφοράς μας όταν μετακινούμαστε, σε κοντινές ή μακρινές αποστάσεις. Εξάλλου, είναι ξεκάθαρο σε πολλές περιπτώσεις και καθημερινά παραδείγματα πως η πρόοδος της τεχνολογίας και οι καινοτομίες που εφαρμόζονται σε διάφορους τομείς της ζωής μας, συμβάλλουν τα μέγιστα, ώστε ο κοινός στόχος της προστασίας του περιβάλλοντος να είναι ολοένα και πιο εφικτός.

Ο τομέας των μετακινήσεων επιτρέπει – ή καλύτερα, επιτάσσει – την αξιοποίηση της τεχνολογικής προόδου στο έπακρο. Με σκοπό την επίτευξη περισσότερης ασφάλειας, καλύτερων επιδόσεων και, βεβαίως, φιλικότερων στο περιβάλλον πρακτικών και υλικών, η τεχνολογία είναι σήμερα καθοριστικός παράγοντας τόσο για τις μεγάλες μας μετακινήσεις όσο και για τις καθημερινές. Για παράδειγμα, λόγω των εξελίξεων στις επίγειες μεταφορές, που γίνονται ολοένα ευκολότερες, ασφαλέστερες και οικολογικότερες, πολλοί περισσότεροι επιλέγουν να ταξιδέψουν με εναλλακτικούς του αεροπλάνου τρόπους. Αντίστοιχα, η χρήση ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων επεκτείνεται ολοένα και περισσότερο, καθώς η πρόσβαση στις απαραίτητες για την κυκλοφορία τους δομές διευκολύνεται θεαματικά. Εκτός από κίνητρα μέσω κρατικών προγραμμάτων, προς την κατεύθυνση αυτή κινείται και η ίδια η διάθεση των καταναλωτών.

Νέας γενιάς ελαστικά, φιλικά προς το περιβάλλον

Καθένας από εμάς έχει σήμερα διαθέσιμο ακόμα ένα πολύ ισχυρό εφόδιο για την προστασία του περιβάλλοντος: Τα νέας γενιάς ελαστικά MICHELIN e.PRIMACY, που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, και συνδυάζουν επιδόσεις που διαρκούν. Ήδη από τον Μάρτιο, επιβατικά οχήματα, sedan και μικρά SUV με κινητήρα εσωτερικής καύσης, καθώς και υβριδικά ή ηλεκτρικά οχήματα, μπορούν να εφοδιαστούν με τα πρώτα ελαστικά MICHELIN που είναι σχεδιασμένα με βάση την ανάλυση του κύκλου ζωής και στοχεύουν στην ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Άλλωστε, κάθε ένας από εμάς που εξοπλίζει το όχημά του με τα e. PRIMACY, διασφαλίζει ελαστικά με τη χαμηλότερη αντίσταση κύλισης στην κατηγορία τους. Αυτό, πολύ απλά, σημαίνει εξοικονόμηση καυσίμων, μείωση εκπομπών CO2 – με ουδέτερο ισοζύγιο τη στιγμή αγοράς – και αύξηση της αυτονομίας για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Αυτό που είναι εξίσου σημαντικό με τα νέας γενιάς ελαστικά από τη MICHELIN είναι πως έχουν σχεδιαστεί με συγκεκριμένο τρόπο, ώστε να προσφέρουν επιδόσεις υψηλού επίπεδου, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο. Για τον σκοπό αυτό έχει αξιοποιηθεί στο έπακρο η τεχνολογία MaxΤouch Construction, που χρησιμοποιείται για να κατανέμονται ομοιόμορφα οι δυνάμεις επιτάχυνσης - επιβράδυνσης και να βελτιστοποιείται το ίχνος των ελαστικών στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα ο οδηγός να κερδίζει ελαστικά με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Ως σύγχρονοι πολίτες, έχουμε σε κάθε έκφανση της ζωής μας υπ’ όψιν μας πως είναι ανάγκη να αναλάβουμε εδώ και τώρα δράση για την προστασία του περιβάλλοντος με κάθε τρόπο που μπορούμε. Είτε με αλλαγές στην καθημερινότητά μας που συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση, είτε επιβραβεύοντας εταιρείες που εφαρμόζουν πολιτικές φιλικές προς το περιβάλλον, είτε με τις επιλογές μας, όπου έχουμε το περιθώριο.

Ενισχύοντας το αυτοκίνητό μας με τα νέας γενιάς ελαστικά MICHELIN e.PRIMACY, είμαστε ουσιαστικά κερδισμένοι – τόσο από οικολογική άποψη, όσο και από πρακτική: Έχουμε ένα βιώσιμο ελαστικό, που μας βοηθά ως προς την εξοικονόμηση καυσίμων και την ασφάλεια στον δρόμο, συνδυάζοντας επιδόσεις υψηλού επιπέδου, ενεργειακής αποτελεσματικότητας και βιώσιμης κινητικότητας.

Για όλο τον Απρίλιο, μάλιστα, έχουμε τη δυνατότητα, αγοράζοντας τα ελαστικά του αυτοκινήτου μας, 4 ePrimacy, να κερδίσουμε αμέσως μία δωροεπιταγή από το Πλαίσιο, των €30 (για ελαστικά 14-17 ιντσών) ή των €60 (για ελαστικά 18+ ιντσών). Ταυτόχρονα, μπαίνουμε στη μεγάλη, εβδομαδιαία κλήρωση με έπαθλο ένα ηλεκτρικό ποδήλατο NILOX DOC X7. Συμμετοχή και περισσότερες πληροφορίες, μπορούμε να δούμε εδώ.

Με την εγγύηση της MICHELIN, η νέα γενιά ελαστικών e.PRIMACY, είναι εδώ για να γίνει το μέλλον μας καλύτερο και το περιβάλλον μας καλύτερο!