ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ο Ken Block επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Ken Block επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Αμερικανός επαγγελματίας οδηγός και σούπερ σταρ των ράλι επιστρέφει στους αγώνες πίσω από το τιμόνι ενός Subaru WRX STI.

Του Γιάννη Σκουφή

Αν και στο πέρασμα του από το WRC δεν έχει καταφέρει κάτι το σπουδαίο ο Ken Block είναι ένα από τους πιο διάσημους επαγγελματίες οδηγούς αγώνων σε όλο τον κόσμο. Το περίεργο είναι πως η φήμη του δεν έχει βασιστεί στα κατορθώματα του σε κάποιο πρωτάθλημα, αλλά για τα εντυπωσιακά του βίντεο, καθώς και για τα τρελά και παλαβά αυτοκίνητα με τα οποία καταφέρνει να προσφέρει μοναδικό θέαμα.

Στις αρχές του χρόνου ο Ken Block είχε ανακοινώσει την ολοκλήρωση της πολύ πετυχημένης 11ετούς συνεργασίας του με την Ford. Προφανώς, το διαζύγιο ήταν επιθυμία της Ford, καθώς στη συνέχεια ο Αμερικανός πούλησε και τα τρία βαριά αναβαθμισμένα Ford που είχε στην κατοχή του.

Πλέον, ο 53χρόνος θα… block-άρει με την Subaru ξεκινώντας μια συνεργασία έχοντας βάσεις από το παρελθόν. Η οποία δεν θα έχει όμως «ψυχαγωγικό» χαρακτήρα, καθώς αφορά τη συμμετοχή του Block στο πρωτάθλημα ARA (American Rally Association) που διεξάγεται στις ΗΠΑ.

Ο αγώνας του DirtFish Olympus Rally έγινε στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με τον Ken Block να τερματίζει στην δεύτερη θέση. Το πολύ ενδιαφέρον είναι πως στην πρώτη θέση βρέθηκε ο Travis Pastrana, o πρωταγωνιστής του τελευταίου βίντεο της διάσημης σειράς Gymkhana που παλιότερα πρωταγωνιστούσε ο Block. Έχει και ο καιρός γυρίσματα…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.