ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Απίστευτο! Πωλητής αυτοκινήτων κατάφερε να ζημιώσει την FCA 8,7 εκατομύρια δολάρια!

Απίστευτο! Πωλητής αυτοκινήτων κατάφερε να ζημιώσει την FCA 8,7 εκατομύρια δολάρια!
AP Photo/Carlos Osorio, File)

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά για κάτι λιγότερο από μια πενταετία ένας πωλητής της FCA έκανε καταχρηστικές εκπτώσεις προκειμένου να επιτυγχάνει περισσότερες πωλήσεις.

Του Γιάννη Σκουφή

Η δουλειά του πωλητή αυτοκινήτων δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη αφού όσο πειστικός και συμπαθής και αν δείχνει ο υποψήφιος αγοραστής χρειάζεται ένα ακόμη πιο ισχυρό κίνητρο για να δελεαστεί. Ας πούμε μια σημαντική έκπτωση που να τον οδηγήσει στην τελική αγορά ενός αυτοκινήτου.

Ακριβώς αυτό έκανε ένας πωλητής της Fiat Chrysler Automobiles (FCA) που από το 2014 μέχρι σήμερα κατάφερε να πετύχει χιλιάδες πωλήσεις προκαλώντας τον θαυμασμό των συναδέλφων του στο Parkway. Ένα σημείο πώλησης μοντέλων των Chrysler, Dodge, Jeep και Ram σε ένα προάστιο του Ντιτρόιτ.

Ποιο ήταν το μυστικό του 34χρονου πωλητή ονόματι Apollon Nimo; Πολύ απλά ο θρασύς Nimo χρησιμοποιούσε καταχρηστικά μία έκπτωση 5% που προβλεπόταν για άτομα που εργάζονται στην FCA και τους συγγενείς τους. O πωλητής χρησιμοποιούσε αυτό το τρικ λέγοντας στους πελάτες απλά να δηλώσουν πως ήταν αδελφός ή η νύφη ενός εργαζομένου και πως αυτή ήταν μια τυπική διαδικασία.

Για κακή του τύχη όμως πραγματοποιήθηκε μια εσωτερική έρευνα από την ασφαλιστική εταιρία Joseph Kunnummyalil που έψαξε τις δηλώσεις λίγο παραπάνω και διαπίστωσε τα ψευδή στοιχεία. Όλα ξεκίνησαν όταν υπήρξαν τελευταία πολλά παράπονα από υπαλλήλους της FCA πως οι προσωπικοί τους εκπτωτικοί κωδικοί είχαν χρησιμοποιηθεί δίχως την συγκατάθεσή τους.

Ο Nimo αποδείχτηκε πολύ άπληστος και προφανώς είχε χάσει τον έλεγχο της κατάστασης. Μόνο τον Ιανουάριο του 2020 είχε πουλήσει 250 αυτοκίνητα τραβώντας την προσοχή. Πλέον ο πωλητής κατηγορείται για εξαπάτηση και αφού παρουσιάστηκε στο δικαστήριο αφέθηκε ελεύθερος. Για την ώρα, καθώς πιθανότατα θα εκτίσει πολλά χρόνια ποινής, τόσο για παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού όσο και για οικονομικές καταχρήσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καλή Ανάσταση Έλληνες: Χριστός Ανέστη - Ας περάσουμε όλοι μας, από το σκοτάδι στο φως

Ροή Ειδήσεων