ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ένα παλιό Opel GT που μοιάζει σαν καινούργιο

Ένα παλιό Opel GT που μοιάζει σαν καινούργιο

Το ανακατασκευασμένο αυτοκίνητο που βλέπετε είναι ένα από τα πιο πετυχημένα restomods που έχουμε δει τελευταία. Με την υπογραφή της Retropower.

Του Γιάννη Σκουφή

Το Opel GT ήταν ένα τολμηρό για την εποχή του κουπέ που κυκλοφόρησε το 1968 και στα πέντε χρόνια της παραγωγής του κατάφερε με την χαμηλή τιμή του να αποκτήσει πάνω από 100.000 ιδιοκτήτες. Το αρχέτυπο μοντέλο είχε έναν κινητήρα βενζίνης 1.100 κυβικών με μόλις 67 ίππους, αλλά στην πορεία απέκτησε και έναν πιο δυνατό 1.900 κυβικών με 102 ίππους.

To σχήμα του παραπέμπει σε Corvette και ακόμη και σήμερα συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Και για αυτό η βρετανική εταιρία Retropower αποφάσισε να το ανακατασκευάσει ως ένα restomod. H παραγγελία έγινε από έναν πελάτη που είχε ένα GT και ήθελε να το κάνει σαν καινούργιο με την Retropower να αναλαμβάνει την ενίσχυση του αμαξώματος, της ανάρτησης και γενικότερα του σασί.

Κάτω από το καπό βγήκε ο αρχέτυπος αναιμικός κινητήρας και στη θέση του μπήκε ένας δίλιτρος της Cosworth που είναι σχετικά πιο σύγχρονος, με τεχνολογία από τη δεκαετία του ‘80. Η βρετανική εταιρία δεν αναφέρει την ισχύ του, αλλά λογικά θα πλησιάζει τα 150 άλογα. Άλλωστε, το παλιό πλαίσιο δεν είναι και για πιο πολλά.

Πάντως, η Retropower φαίνεται να έχει κάνει καταπληκτική δουλειά αφαιρώντας τους προφυλακτήρες στο πίσω μέρος ώστε να φαίνονται ακόμη πιο καθαρά οι διπλές απολήξεις. Φυσικά, το αμάξωμα τονίζεται τόσο από κάποιες αλλαγές που έχουν γίνει στα σημεία, όσο και από το φανταχτερό κόκκινο χρώμα Ferrari Scuderia Red. Το σίγουρο είναι πως αυτό το restomod GT θα είναι πολύ πιο γρήγορο από το αρχέτυπο που ολοκλήρωνε το 0-100 χλμ./ ώρα σε 10,9 δεύτερα και είχε τελική 185 χλμ./ώρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβολιασμοί και ανοσία πληθυσμού: Μύθοι και πραγματικότητα - Πόσο έτοιμοι είμαστε για το 4ο κύμα;