ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ο ιπτάμενος Χάμιλτον πήρε την πρώτη pole position

Ο ιπτάμενος Χάμιλτον πήρε την πρώτη pole position

Από την πρώτη θέση θα ξεκινήσει αύριο η McLaren Mercedes στην πίστα του Αλμπερτ Παρκ, στην Αυστραλία, καθώς σημείωσε το πρώτο 1-2 για εφέτος στις κατατακτήριες δοκιμές.

Ο Λιούις Χάμιλτον στην πρώτη του προσπάθεια κατά την τρίτη περίοδο των κατατακτήριων, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας (1:24.922), έχοντας μόλις 0,7 δευτερόλεπτα από τον teammate του Τζένσον Μπάτον που κατέλαβε την δεύτερη θέση.

Ο πρώην Παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν ο πιο γρήγορος και στην τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών. Έτσι θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση τον αυριανό αγώνα.

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ σημείωσε τον έκτο καλύτερο χρόνο, πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό.

Από την τρίτη θέση θα ξεκινήσει αύριο ο Ρομάν Γκροζάν, ενώ από στην 4η θέση θα είναι ο Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος αναμένεται να παρουσιαστεί πιο δυνατός σε σχέση με πέρυσι.

Τον έβδομο καλύτερο χρόνο έκανε ο Ρόζμπεργκ, ενώ τη πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι: Μαλντονάντο, Χάλκενμπεργκ και Ριτσιάρντο, ο οποίος στην τελευταία περίοδο των δοκιμών δεν έκανε χρόνο.

Ο Αλόνσο είχε έξοδο, ωστόσο θα ξεκινήσει αύριο από τη 12η θέση, ενώ ο έτερος οδηγός της Ferrari, ο Μάσα, από την 16η θέση!

Ο καιρός πάντως σε σχέση με χθες ήταν σύμμαχος των προσπαθειών των οδηγών, οι οποίοι επέλεξαν ελαστικά με μαλακή γόμα, γεγονός που βελτίωσε αρκετά και τις επιδόσεις τους.