ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Εργασία και χαρά εν κινήσει

Εργασία και χαρά εν κινήσει

Ο νέος τρόπος ζωής vanlife μπορεί να συνδυάζει απομακρυσμένη εργασία και διακοπές μακριά από το σπίτι και θεωρητικά από οποιαδήποτε περιοχή.

Του Γιάννη Σκουφή

H πανδημία δεν έχει αλλάξει μόνο τον τρόπο της ζωής μας αλλά και τον τρόπο εργασίας μας. Βλέπετε, ακόμη και αν τα πράγματα βελτιωθούν με τον καιρό η απομακρυσμένη εργασία ενδεχομένως να καθιερωθεί. Μπορεί να μην αντικαταστήσει πλήρως τη φυσική παρουσία, αλλά σε ένα μεγάλο βαθμό ένα σημαντικό μέρος της εργασίας, φυσικά ανάλογα και με το αντικείμενο, μπορεί να γίνεται και εξ αποστάσεως. Κάτι που ενδεχόμενα βολεύει τόσο την επιχείρηση, όσο και τον εργαζόμενο για ευνόητους λόγους σε κάθε περίπτωση.

Ταυτόχρονα και σε διάφορες χώρες της Ευρώπης έχει δημιουργηθεί μία νέα τάση, αν προτιμάτε ένας νέος τρόπος ζωής, γνωστό και ως «vanlife». Για παράδειγμα, ίσως να γνωρίζετε πόσο δημοφιλή είναι στη Γερμανία τα αυτοκίνητα τύπου camper, τα λεγόμενα αυτοκινούμενα, είτε πρόκειται για εργοστασιακές λύσεις, είτε για έξυπνες μετασκευές.

Αυτού του τύπου τα οχήματα προσφέρουν μεγάλους χώρους και όλες τις πρακτικές ευκολίες για να μπορεί κανείς να πραγματοποιεί ταξίδια. Μικρά και γιατί όχι και μεγαλύτερα, μιας και μπορούν να κινούνται και από χώρα σε χώρα, όπως τα πολλά που βλέπουμε την καλοκαιρινή περίοδο και στους ελληνικούς δρόμους.

Ειδικότερα ο εργαζόμενος που έχει την ευχέρεια να συνδυάζει την τηλεργασία του από ένα αυτοκινούμενο μπορεί ταυτόχρονα και να δουλεύει και να κάνει τις διακοπές του. Ή με άλλα λόγια να ξεφεύγει από την ρουτίνα μακριά από το σπίτι του. Για αυτό το λόγο έχουν προκύψει έξυπνες λύσεις,, όπως αυτή που παρουσιάζει η γερμανική εταιρεία Sunlight. Ένα έξυπνο σετ τραπεζιού πολλαπλών χρήσεων που μπορεί να λειτουργήσει και ως γραφείο.

Όπως μπορείτε να δείτε όταν το σετ είναι κλειστό λειτουργεί ως ένα κανονικό τραπέζι. Με μια κίνηση ανοίγει προς τα πάνω και δημιουργείται ένας μικρός, πλήρως οργανωμένος χώρος γραφείου που έχει ενσωματωμένη μια οθόνη, τις σχετικές υποδοχές σύνδεσης και παροχής ρεύματος και χώρο για το λάπτοπ ή ένα πληκτρολόγιο. Μία λύση που συνδυάζει εργασία, χαρά και διακοπές, και με το υπόλοιπο της άδειας να παραμένει ως είχε. Ενδιαφέρον.