ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ανάσα ζωής για μια κλασική Lamborghini Countach

Ανάσα ζωής για μια κλασική Lamborghini Countach

Οι υπεύθυνοι της ανακατασκευής αυτής της ταλαίπωρης Countach υπόσχονται να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και να την κάνουν ξανά όπως ήταν.

Του Γιάννη Σκουφή

Αν αγαπάς το αυτοκίνητο πραγματικά νιώθεις κάπως όταν βλέπεις ένα αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων σε αυτή την κατάσταση. Συγκεκριμένα, μια Lamborghini Countach του 1982 που είναι μεν διαλυμένη, αλλά διατηρεί το πλαίσιο και τον κινητήρα της σε επισκευάσιμο επίπεδο.

Από εκεί και πέρα όμως θα χρειαστεί πολύ δουλειά καθώς το εσωτερικό της είναι σχεδόν ολοκληρωτικά καταστραμμένο. Πρακτικά δεν υπάρχει ταμπλό, ενώ από τα καθίσματα έχει απομείνει μόνο ο σκελετός με τα αφρώδη υλικά.

Πάντως, μη νομίζετε πως η συγκεκριμένη Countach υπήρξε θύμα βανδαλισμού. Απλά μια εταιρεία από το Λονδίνο είχε αναλάβει την ανακατασκευή της -υπάρχουν σχετικά τιμολόγια για το κιβώτιο και τον κινητήρα από το 2004- αλλά λόγω οικονομικών προβλημάτων ανέστειλε τη λειτουργία της και η δύστυχη Lamborghini ξέμεινε όπως την βλέπετε. Έτσι όπως είχε αποσυναρμολογηθεί το 2008 για να περάσει από το φανοποιείο.

Ο πωλητής ισχυρίζεται πως υπάρχουν τα πάντα για να ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του αυτοκινήτου και για αυτό το λόγο ζητά 170 έως 210 χιλιάδες ευρώ μέσω της ιστοσελίδας Hagerty.

Μάλιστα, αναφέρει πως όποιος αναλάβει το πρότζεκτ μπορεί να εισπράξει περίπου τα διπλάσια καθώς η ολοκληρωμένη Countach θα μπορούσε να πωληθεί από 250 έως 400 χιλιάδες ευρώ.

Η Countach πάντως είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ, καθώς η Lamborghini παρουσίασε πρόσφατα τη σύγχρονη LPI 800-4. Η οποία κοστίζει σαφώς περισσότερο από τις κλασικές ξεπερνώντας τα 2,0 εκατομμύρια ευρώ και με την παραγωγή της να περιορίζεται στα μόλις 112 αυτοκίνητα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γονικές Παροχές: Πόσο κοστίζουν συμβολαιογραφικές αμοιβές και ΦΠΑ

«Mυρίζει» Λατινική Αμερική για την ΕΛ.ΑΣ.: Η επιπλέον κοκαΐνη, η ομερτά και οι μεγάλοι «παίκτες»

Υπόθεση κοκαΐνης: Η χαρτογράφηση του κυκλώματος - Στο μικροσκόπιο οι επικοινωνίες του 32χρονου