ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μία παιδική Aston Martin… με τιμή για μεγάλους!

Μία παιδική Aston Martin… με τιμή για μεγάλους!

Αυτή η Aston Martin που βλέπετε είναι πανομοιότυπη με την εμβληματική DB5 που οδηγούσε ο πιο γνωστός πράκτορας του κόσμου.

Του Γιάννη Σκουφή

Η βιομηχανία που έχει στηθεί γύρω από τον James Bond δημιουργεί εδώ και δεκαετίες τεράστιους τζίρους σε όποιον κλάδο της αγοράς μπορεί να φανταστεί κανείς. Ένας από αυτούς είναι και του αυτοκινήτου και ειδικότερα η κλασική Aston Martin DB5, ένα από τα πιο διάσημα αυτοκίνητα που είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Goldfinger» του 1964 δημιουργώντας μία ισχυρή σχέση ανάμεσα στη βρετανική εταιρεία και τον James Bond.

Από τα τέλη του μήνα θα ξεκινήσει να προβάλλεται η νέα ταινία «No Time To Die», η οποία παρεμπιπτόντως θα είναι η τελευταία με τον Daniel Craig να υποδύεται τον Bond. Και με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας η Little Car Company συνεργάστηκε με την εταιρία παραγωγής EON Productions για να κατασκευαστεί μία ρέπλικα της DB5 με όλα τα σχετικά τρικ, όπως π.χ. τα κρυφά πολυβόλα, οι περιστρεφόμενες πινακίδες, το σύστημα κάλυψης καπνού κ.α.

Φυσικά και κατά καιρούς έχουμε δει αρκετές τέτοιες ρέπλικες. Ωστόσο, η εικονιζόμενη έχει την ιδιαιτερότητα πως είναι σε κλίμακα 2/3 και το μήκος της φτάνει τα 3,0 μέτρα. Κάτι που την κάνει λειτουργική ώστε να την οδηγεί ακόμη και ένας μέσου αναστήματος ενήλικας ή ακόμη και ένα παιδί. Άλλωστε, το ηλεκτρικό μοτεράκι των 22 ίππων αρκεί μετά βίας για να κινήσει το απόβαρο των 270 κιλών με την αυτονομία να φτάνει τα 130 χιλιόμετρα χάρη σε μια μικρή μπαταρία 1,8 kWh.

Ωστόσο, αυτή η -όχι και τόσο- παιδική DB5 δεν είναι καθόλου φτηνή αφού κοστίζει 102.000 ευρώ, δίχως τους φόρους. Προφανώς την τιμή ανεβάζει τόσο το γεγονός πως μιλάμε για μια Aston Martin, όσο και το ότι έχουν χρησιμοποιηθεί ακριβά υλικά και αμάξωμα από ανθρακόνημα.

Στην πραγματικότητα αυτό που ανεβάζει την τιμή της DB5 Junior No Time To Die Edition είναι ο περιορισμένος αριθμός των μόλις 125 που θα κατασκευαστών. Άλλωστε, υπάρχουν πολλοί που διαθέτουν τα χρήματα και θα ήθελαν να έχουν αυτό το παιχνίδι στο γκαράζ τους…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Κουτσούμπας στο Newsbomb.gr και την Ολγα Τρέμη: «Θα έχουμε πρόωρες εκλογές»

Ρόδος: Σήμερα η κηδεία της άτυχης Δώρας – Ο 40χρονος την παρακολουθούσε μια ημέρα πριν τη δολοφονία

Υπόθεση Γκάμπι Πετίτο: Ραγδαίες εξελίξεις – Ένταλμα σύλληψης για τον σύντροφό της από το FBI