ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή η Ferrari Testarossa είναι καλύτερη και από την αυθεντική

Αυτή η Ferrari Testarossa είναι καλύτερη και από την αυθεντική

Η αγορά των restomods καλωσορίζει μια ακόμη υπέροχη εκτέλεση, αυτή την φορά μίας Testarossa της δεκαετίας του ’80 με σύγχρονη τεχνολογία.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Ferrari Testarossa ήταν από πιο ποθητά supercar τη δεκαετία του ‘80. Ποιος δεν θυμάται τον Ντον Τζόνσον στον ρόλο του Σόνι Κρόκετ να την οδηγεί στην ανεπανάληπτη σειρά «Οι Σκληροί του Μαϊάμι»»;

Η Officine Fioravanti με έδρα την Ελβετία μπορεί να μην έχει καμία σχέση με την Φλόριντα, τις τηλεοπτικές σειρές, ακόμη και με τη Ferrari. Ωστόσο, χάρη σε αυτό το εξαιρετικό restomod, το οποίο είχε teas-άρει από το Μάιο, καταφέρνει να τραβήξει το ενδιαφέρον του διαδικτύου και ειδικότερα όσων ονειρεύονταν στα παιδικά τους χρόνια μια Testarossa.

Η ελβετική εταιρεία έχει διατηρήσει τον εμβληματικό V12 των 4.900 κυβικών που για την περίσταση και μετά από διάφορες βελτιώσεις αποδίδει 517 ίππους και 600 Nm ροπής. Η στάνταρ απόδοση της ορίτζιναλ ήταν 390 ίπποι και 490 Nm, ενώ και η τελική ταχύτητα αυξήθηκε από τα 290 στα 324 χλμ./ώρα.

Παράλληλα, ακριβώς λόγω της αύξησης της απόδοσης και της βελτίωσης των επιδόσεων έχουν γίνει σημαντικές αναβαθμίσεις σε διάφορα μέρη του πλαισίου, αλλά και τα φρένα. Που είναι της Brembo ενώ πλέον υπάρχει ABS καθώς και σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης (traction control)! Επίσης υπάρχουν ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ της Öhlins.

Όπως μπορείτε να δείτε το αμάξωμα δεν διαφέρει σχεδόν σε κανένα σημείο από εκείνη της αυθεντικής Testarossa με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται κανείς να βρει τις διαφορές. Η πιο εμφανής πάντως αφορά τους τροχούς που από τις στάνταρ 16 ίντσες έχουν μεγαλώσει στις 17 μπροστά και στις 18 πίσω.