ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσο λέτε ότι κοστίζει αυτό το ρολόι με τα σήματα της Aston Martin;

Πόσο λέτε ότι κοστίζει αυτό το ρολόι με τα σήματα της Aston Martin;

Η σύνδεση των ακριβών ρολογιών με την ταχύτητα και τους αγώνες έχει ξεκινήσει από την εποχή που μεσουρανούσε ο Steve McQueen.

Του Γιάννη Σκουφή

Η σύνδεση αυτή συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, καθώς μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να αποκτήσει κανείς ένα σπορ αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων, όχι όμως και πολλά από τα αξεσουάρ και τα gadget που λανσάρουν συνεχώς εταιρείες όπως οι Ferrari, Porsche, Lamborghini κ.α.

Οι πιο προσιτές δημοφιλείς επιλογές είναι μπλουζάκια, καπέλα, τσάντες, γυαλιά κ.λπ., ενώ για όσους έχουν να διαθέσουν κάτι παραπάνω υπάρχουν και τα ρολόγια. Τώρα αν αυτό το παραπάνω είναι αρκετό τότε υπάρχουν και πανάκριβα ρολόγια όπως αυτό της Aston Martin.

Πρόκειται για έναν χρονογράφο που ονομάζεται Laureato Chronograph Aston Martin Edition και τον κατασκευάζει η Girard-Perregaux. Η οποία είχε λανσάρει την σειρά σπορ ρολογιών Laureato το 1975 και ο χρονογράφος των φωτογραφιών μας της Aston Martin έχει όλα τα χαρακτηριστικά του. Όπως είναι η χαρακτηριστική οκταγωνική στεφάνη -σε μια κάσα 42 χιλιοστών- με το ενσωματωμένο μπρασελέ, αλλά και το πολυτελές καντράν με το Laureato ανάγλυφο και τα έντονα χρώματα.

Η βαφή Aston Martin Green (ένα είδος αναφοράς στο British Racing Green) εφαρμόζεται με το χέρι σε 21 στάδια, δημιουργώντας 7 στρώσεις και ένα εντυπωσιακό μοτίβο σταυροειδών γραμμών. Το οποίο παραπέμπει στο λογότυπο της βρετανικής εταιρείας, αλλά και στα δερμάτινα καθίσματα με τις χαρακτηριστικές ραφές σε σχήμα διαμαντιού. Που συναντάμε στα σύγχρονα σπορ μοντέλα της μάρκας, ενώ υπάρχουν και άλλα στοιχεία που παραπέμπουν στα διάσημα λουράκια των DB4 και DB5.

Και ενώ στο καντράν δεσπόζει η ονομασία της ωρολογοποιίας, στο πίσω μέρος έχει χαραχθεί στο κρύσταλλο από ζαφείρι το λογότυπο της Aston Martin. Όσο για τον kinetic μηχανισμό εξασφαλίζει λειτουργία του ρολογιού έως και για 43 ώρες.

Ο χρονογράφος των Aston Martin- Girard-Perregaux θα κατασκευαστεί 188 φορές και θα κοστίζει περίπου 15.620 ευρώ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

edupass.gov.gr: Τι αλλάζει για τη δήλωση self test στα δημόσια σχολεία - Τι ισχύει για τα ιδιωτικά

Καταρρέει ο Ερντογάν: «Χαριστική βολή» η ενεργειακή κρίση – Ο κίνδυνος για την Ελλάδα

Μητσοτάκης - Μέρκελ: Το... μενού που είχε το δείπνο με θέα την Ακρόπολη - Δείτε τις φωτογραφίες