ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Chaos: Παρουσιάστηκε επίσημα το ελληνικό Hypercar – Οι πρώτες εικόνες και τα χαρακτηριστικά του

Chaos Hypercar
Ιδού το πρώτο ελληνικό hypercar, το Chaos!
spyrospanopoulos.com

Chaos: Το ελληνικό Hypercar που σχεδίασε η Spyros Panopoulos Automotive παρουσιάστηκε στο διαδίκτυο από την ιστοσελίδα της εταιρίας και προκαλεί τον θαυμασμό. Τα στοιχεία του σούπερ αυτοκινήτου και το τεράστιο κόστος της επένδυσης αλλά και της αγοράς από τους ενδιαφερόμενους.

Η στιγμή που περίμεναν όλοι οι λάτρεις της ταχύτητας έφτασε. Το Chaos αποκαλύφθηκε από τον Σπύρο Πανόπουλο και ήδη οι πρώτες εικόνες κάνουν τον γύρο του παγκόσμιου διαδικτύου. Η Spyros Panopoulos Automotive έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες του πρώτου ελληνικού Hypercar το οποίο στοχεύει να καταρρίψει μια σειρά από ρεκόρ και να πάρει τη δική του θέση στο Πάνθεον της ιστορίας της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Στην ιστοσελίδα spyrospanopoulos.com είναι διαθέσιμες όλες οι λεπτομέρειες, τις οποίες είχε παρουσιάσει πρόσφατα το Newsbomb.gr μέσω Infographic. Το SP Chaos έχει φτιαχτεί εξολοκλήρου από ελληνικά χέρια και μεγάλα μέρη του οχήματος έχουν δημιουργηθεί από 3D εκτυπωτή. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί, όπως το ανθρακόνημα και το ζάιλον, χρησιμοποιούνται στη Formula 1 και το κόστος αυτών των υλικών έχει εκτινάξει τόσο την τιμή του όσο φυσικά και το συνολικό ποσό της επένδυσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Chaos θα είναι διαθέσιμο σε δυο εκδόσεις, αυτή των 2.000 ίππων που θα κοστίζει 5,5 εκατ. ευρώ, κι αυτή των 3.000 ίππων – η οποία παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 – και θα κοστίζει 12 εκατ. ευρώ! Αξίζει να σημειωθεί πως στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, φέρεται να παρουσιάζεται και το εργοστάσιο στο οποίο δημιουργείται το CHAOS και που θα εκτείνεται σε έναν χώρο 38.000 τ.μ., ενώ πλέον η αναμονή για την πρώτη του δοκιμή στον δρόμο είναι τεράστια.

Οι πρώτες εικόνες του Chaos

Τα χαρακτηριστικά του Chaos

Το Chaos κινείται από έναν V10 -επιλογή ασυνήθιστη για τα δεδομένα της αυτοκινητοβιομηχανίας- με 4.000 κυβικά και δύο turbo, που θα αποδίδει στη στάνταρ έκδοσή του 2.000 ίππους και στην κορυφαία 3.000.

Κινητήριοι είναι όλοι οι τροχοί, το κιβώτιο έχει οχτώ σχέσεις, η ανάρτηση είναι εξελιγμένη, ενώ χρησιμοποιούνται κατά κόρον εξωτικά υλικά.

Η SPA σχεδιάζει να κατασκευάσει συνολικά 100 Chaos, όταν βέβαια αυτό φτάσει στο στάδιο της κανονικής παραγωγής. Τότε η βασική έκδοση θα κοστίζει 5,5 εκατομμύρια ευρώ και η κορυφαία 12,4.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Μαύρο» ρεκόρ με 5.449 νέα - 52 θάνατοι και 430 διασωληνωμένοι

«Πόλεμος» για το τραγούδι του Βασιλακόπουλου: Οι αναρτήσεις Πολάκη, Ακρίτα και η Ανίτα Πάνια

Μέγκαν-Χάρι: Γιατί οι πλούσιοι και διάσημοι γείτονές τους στην Καλιφόρνια μετακομίζουν άρον άρον