ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Formula 1: Σήμερα η ακρόαση της Mercedes για το περιστατικό στον αγώνα της Βραζιλίας

Λιούις Χάμιλτον - Μαξ Φερστάπεν
Λιούις Χάμιλτον - Μαξ Φερστάπεν
AP Photo

Οι αγωνοδίκες της Formula 1 θα ακούσουν τους εκπροσώπους της Mercedes σήμερα, Πέμπτη (18/11) για να αποφασίσουν εάν θα ικανοποιήσουν το αίτημά τους για επανεξέταση του περιστατικού στο γκραν πρι του Σάο Πάουλο, μεταξύ των διεκδικητών του τίτλου, Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν.

Η γερμανική ομάδα ζήτησε επανεξέταση την Τρίτη (16/11) με την αιτιολογία ότι είχαν προκύψει σημαντικά νέα στοιχεία μετά τον αγώνα της περασμένης Κυριακής στο Ιντερλάγος.

Ο «πιλότος» της Red Bull, Μαξ Φερστάπεν και πρωτοπόρος του πρωταθλήματος φάνηκε να αναγκάζει τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή της Mercedes, Λιούις Χάμιλτον, να βγει εκτός πίστας ενώ και οι δύο διεκδικούσαν το προβάδισμα στην κούρσα.

Οι αγωνοδίκες σημείωσαν το περιστατικό στον 48ο γύρο κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά κατέληξαν στο συμπέρασμα, με βάση τα στοιχεία που είχαν, ότι δεν ήταν απαραίτητη καμία έρευνα.

Ο Χάμιλτον τελικά πέρασε τον Φερστάπεν 11 γύρους αργότερα και κέρδισε τον αγώνα, αλλά το αφεντικό της Mercedes, Τότο Βολφ, θεώρησε ότι ο Ολλανδός οδηγός έπρεπε να είχε τιμωρηθεί με ποινή τουλάχιστον πέντε δευτερολέπτων.

Με ανακοίνωση που εξέδωσαν την Τετάρτη (17/11) οι αγωνοδίκες ανέφεραν ότι η ακρόαση θα καθορίσει εάν το δικαίωμα επανεξέτασης υπήρχε σε αυτή την υπόθεση.

Ο διευθυντής της γερμανικής ομάδας και τουλάχιστον άλλοι τρεις μάρτυρες χρειάστηκε να παρακολουθήσουν μια τηλεδιάσκεψη στις 17:00 τοπική ώρα (14:00 GMT) ενόψει του γκραν πρι του Κατάρ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, το επίμαχο περιστατικό, απ' όλες τις κάμερες.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα συνεχίζεται στο Κατάρ, την ερχόμενη Κυριακή (21/11).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δακτύλιος: Δεν ισχύει για την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου

Κορονοϊός: Πέντε νέες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη

Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Έρχεται επιδείνωση του καιρού - Η εξέλιξη μέχρι την επόμενη εβδομάδα