ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έτοιμη για το Ντακάρ η Toyota!

Έτοιμη για το Ντακάρ η Toyota!

Με το αγωνιστικό GR Hilux η ιαπωνική εταιρία έχει ως στόχο να επιστρέψει στις νίκες και την κατάκτηση του επερχόμενου Ντακάρ!

Του Γιάννη Σκουφή

Τα τελευταία δύο χρόνια η Mini με το Cooper Works Buggy και τους Peterhansel (2021) και Sainz (2020) έχει κατακτήσει το Ντακάρ. Η Toyota είχε την τελευταία της νίκη το 2019 με τον Al-Attiyah και για αυτό τον Ιανουάριο έχει ως στόχο να επαναλάβει τον θρίαμβο της στο ράλι που ξεκινά στις 2 Ιανουαρίου στη Σαουδική Αραβία.

Το αγωνιστικό GR Hilux έχει έναν V6 3.500 κυβικών που προέρχεται από ένα Land Cruiser GR Sport. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτει η παγκόσμια ομοσπονδία FIA η απόδοση περιορίζεται στους 400 ίππους και τα 660 Nm.

Σύμφωνα με την Toyota ο V6 έχει επανασχεδιαστεί σε αρκετά σημεία ώστε να είναι πιο ελαφρύς και με πιο άμεση απόκριση από αυτόν του προηγούμενου αγωνιστικού για το Ντακάρ, την ίδια στιγμή που το συνολικό απόβαρο του GR Hilux δεν ξεπερνά τους δύο τόνους. Όσο δηλαδή είναι και το προβλεπόμενο όριο).

Η Toyota θα συμμετάσχει στο Ντακάρ του 2022 με τέσσερα αγωνιστικά Hilux GR DKR T1+ όπως είναι η πλήρης ονομασία του, με πρώτο πλήρωμα τον Nasser Al-Attiyah από το Κατάρ και το Γάλλο συνοδηγό του Mathieu Baumel.

Οι νικητές του Ράλι Dakar Giniel de Villiers και Dennis Murphy θα επιστρέψουν για την Toyota, μαζί με τους Νοτιοαφρικανούς Henk Lategan και Brett Cummings. Ο Shameer Variawa και η συνοδηγός Danie Stassen θα πιλοτάρουν το τέταρτο pick-up.

Η Toyota θα συνεχίσει τις δοκιμές του GR DKR Hilux T1+ στη Νότια Αφρική μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια τα αγωνιστικά με τα πληρώματα θα μετακινηθούν στη Σαουδική Αραβία.

Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο αγωνιστικό τριήμερο η Gazoo Racing της Toyota πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος Οδηγών στο WRC με τον Ogier, καθώς και το πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Πώς θα μπαίνουν από σήμερα οι ανεμβολίαστοι σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία

Χριστούγεννα 2021: Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις γιορτές

GNTM 4: Η αποχώρηση του «λύγισε» τη σκληρή Κυβέλη - Αυτός ο παίκτης έφυγε από το παιχνίδι (22/11)