ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσο χρεώνει η Tesla τα κεραμικά φρένα του Model S Plaid;

Tesla Model S Plaid;

Στην προκειμένη περίπτωση δεν μιλάμε για κάποια συνηθισμένη έκδοση του Model S, ούτε για συμβατικά εργοστασιακά φρένα.

Του Γιάννη Σκουφή

H έκδοση Plaid του Model S των 1.034 ίππων είναι το πιο «καυτό» Tesla, με τρομερή επιτάχυνση, αλλά και επιβράδυνση. Έτσι χρειάζεται μόλις 2,28 δεύτερα για τα 0-96 χλμ./ ώρα (τα 0-60 μίλια την ώρα των Αμερικανών), ενώ για το ανάποδο, δηλαδή την επιβράδυνση από αυτήν την ταχύτητα μέχρι την ακινητοποίησή του χρειάζονται 2,38 δεύτερα.

Η συγκεκριμένη επίδοση αφορά τα εργοστασιακά φρένα, αλλά για όποιον θέλει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ανθεκτικότητα στη σκληρή χρήση, π.χ. για track days, η Tesla ανακοίνωσε πως θα διαθέτει και φρένα με κεραμικούς δίσκους 410 χιλιοστών μπροστά και πίσω με εξαπίστονες και τετραπίστονες δαγκάνες, αντίστοιχα.

Κάτι που ακούγεται ιδιαίτερα εντυπωσιακό, μιας και πίσω από τις 21 ιντσών ζάντες του Plaid θα υπάρχουν δίσκοι που θα φτάνουν τις 16 ίντσες, όσο δηλαδή μία ζάντα ενός supermini! Μεγάλο όμως δεν είναι μόνο το μέγεθος και η απόδοση των κεραμικών φρένων, αλλά και η τιμή τους που ανέρχεται στις 20.000 δολάρια, που αντιστοιχούν σε περίπου 18.000 ευρώ.

Η Tesla αναφέρει χαρακτηριστικά στον ιστότοπό της «σχεδιασμένο για την απόλυτη εμπειρία πίστας, το Model S Plaid Carbon Ceramic Brake Kit είναι ένα πλήρες πακέτο φρένων που προσφέρει μέγιστη και επαναλαμβανόμενη επιβράδυνση στην οδήγηση υψηλών επιδόσεων. Διαθέσιμο μέσα στο 2022».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: «Παιδιά σκότωσα τη γυναίκα μου» - 49χρονος δολοφόνησε τη 48χρονη σύζυγό του

Εγκατάλειψη μωρού στο Αρχαιολογικό Μουσείο: Αυτός είναι ο άνδρας που ψάχνει η ΕΛΑΣ

Η μετάλλαξη Όμικρον και οι κινήσεις για Χριστούγεννα με «ανοιχτή» τη χώρα