ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τι αυτοκίνητο μπορεί να έχει ένας πρωταθλητής της Φόρμουλα 1;

Τι αυτοκίνητο μπορεί να έχει ένας πρωταθλητής της Φόρμουλα 1;

Η πρώτη σκέψη προφανώς είναι ένα σπορ μοντέλο με εντυπωσιακή σχεδίαση και σούπερ επιδόσεις.

Του Γιάννη Σκουφή

Αυτό ίσως να ισχύει για κάποιους από τους παγκόσμιους πρωταθλητές στον κορυφαίο θεσμό του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Για παράδειγμα, πρόσφατα έκανε τον γύρο του διαδικτύου η είδηση πως ο Lewis Hamilton πούλησε μία συλλεκτική Pagani Zonda, η οποία ήταν ειδική παραγγελία, ακριβώς έτσι όπως την ήθελε.

Ωστόσο, τα γούστα του Jenson Button, παγκόσμιου πρωταθλητή της F1 το 2009, φαίνεται πως είναι εντελώς διαφορετικά καθώς στο γκαράζ του υπήρχε ένα κλασικό ανοιχτό Ford Bronco με μαλακή οροφή. Όχι όποιο και όποιο, αλλά το καλό με τον V8 των 7.700 κυβικών και με βελτιωμένα συστήματα ψεκασμού και ανάφλεξης για καλύτερη λειτουργία.

Μάλιστα, υπάρχει μέχρι και μπουτόν εκκίνησης του μοτέρ αντί για κλειδί, ενώ οι βελτιώσεις αφορούν και επιμέρους εξαρτήματα. Από την αναβαθμισμένη μπαταρία με διακόπτη παροχής του ρεύματος για τις περιόδους ακινησίας, έως τα αμορτισέρ της Bilstein, τα δισκόφρενα της Willwood και τη νέα κρεμαγιέρα του συστήματος διεύθυνσης

Βελτιώσεις υπάρχουν και στο αμάξωμα με καλύτερους και πιο δυνατούς προβολείς, ενώ διαφορετικοί είναι και οι τροχοί με χωμάτινα λάστιχα. Το εσωτερικό με τα ανοιχτόχρωμα μπεζ καθίσματα (το πίσω είναι ένας ενιαίος πάγκος) έχει μία σπαρτιάτικη εικόνα, ενώ ξεχωρίζει το τιμόνι με την ξύλινη στεφάνη και τη γυμνή κολόνα καθώς και το ηχοσύνολο της Kenwood.

Προφανώς, αυτό το Bronco του 1970 έχει εισαχθεί από την Αμερική, αλλά ο Button το έχει διατηρήσει σε άψογη κατάσταση. Και για αυτό η τιμή του έχει ήδη ξεπεράσει τις 90.000 λίρες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αρνιακός στο Newsbomb.gr για κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πού θα χιονίσει - Κρύο διαρκείας για μια εβδομάδα

Κακοκαιρία «Ελπίδα» - Προειδοποιεί ο Αρναούτογλου: Πολλά χρόνια είχα να δω μια τέτοια χιονο-εξέλιξη

Συνελήφθη ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας για παραβίαση δικαστικής απόφασης