ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Volkswagen προετοιμάζεται για την επιστροφή της «Κλούβας»

H Volkswagen προετοιμάζεται για την επιστροφή της «Κλούβας»

Το θρυλικό T2, το γνωστό επαγγελματικό και ως κλούβα, είναι έτοιμο για την μεγάλη του επιστροφή. Φυσικά, ως ηλεκτρική.

Του Γιάννη Σκουφή

Σε κάποιους είναι γνωστό ως Bulli, σε κάποιους άλλους Transporter, ενώ η λέξη κλούβα θυμίζει πολλά περισσότερα. Όπως και να έχει το επαγγελματικό της Volkswagen είναι ένα από τα πιο διάσημα στον πλανήτη έχοντας συμπληρώσει πάνω από 70 χρόνια παρουσίας.

Το πρώτο Transporter είχε παρουσιαστεί το 1950 με τον κωδικό Type 2 αφού το Type 1 είχε δοθεί στο Beetle. Η πορεία του επαγγελματικού βαν ήταν ανάλογη του Σκαραβαίου, με το T2 (και τις υπόλοιπες γενιές μέχρι και την Τ6) να έχει ξεπεράσει τα 13 εκατομμύρια πωλήσεις μέσα από τις διάφορες εκδόσεις του (Transporter Van, Bulli, Camper, Kombi, Multivan, Caravelle κ.α.) που ακολούθησαν μέσα σε αυτά τα χρόνια.

Το μυστικό της επιτυχίας του ήταν πως είχε ένα σχήμα κατάλληλο για να μετατρέπεται σε τροχόσπιτο, ασθενοφόρο, βαν και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Στις πρώτες γενιές τους χώρους ευνοούσε ακόμη περισσότερο η τοποθέτηση του κινητήρα στον πίσω άξονα, εκεί που περνούσε και η κίνηση.

Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν καθώς στις 9 Μαρτίου θα παρουσιαστεί η νέα γενιά του μοντέλου που θα ονομάζεται ID. Buzz. Μέχρι στιγμής το έχουμε δει σε κάποιες ψηφιακές προσεγγίσεις ενώ πρόσφατα η VW έδωσε στη δημοσιότητα και ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter και που μας δείχνει το νέο μοντέλο να κατευθύνεται στην Ισπανία για την παγκόσμια πρεμιέρα του.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι επίσημο αλλά πιθανότατα το ID. Buzz θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB και στα μηχανικά μέρη των ID.3 και ID.4. Από εκεί και πέρα θα υπάρχουν εκδόσεις με έναν κινητήρα στον πίσω άξονα ή δύο για τετρακίνηση και την αυτονομία να ξεπερνά στην κορυφαία έκδοση μπαταρίας τα 500 χλμ.

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τις πρακτικές λύσεις και τους χώρους που θα υπάρχουν στο εσωτερικό. Τόσο για ιδιωτική, όσο και για επαγγελματική χρήση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr για κακοκαιρία Ελπίδα: Θα παγώσει όλη η Αθήνα – Έρχεται 24ωρη χιονόπτωση

Survivor Spoiler: «Η Μυριέλλα μας έχει τρελάνει», «η Ασημίνα να ηρεμήσει» και μια ποινή που έρχεται

Κακοκαιρία Ελπίδα: Πού περιμένουμε το περισσότερο χιόνι στην Αττική – Πόσο θα ρίξει στο Σύνταγμα