ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δεν φαντάζεστε τι ετοιμάζει η Tesla για το 2022

Δεν φαντάζεστε τι ετοιμάζει η Tesla για το 2022

Το νέο μοντέλο που θα παρουσιάσει η αμερικανική εταιρία μέσα στη χρονιά θα έχει πολύ υψηλό δείκτη νοημοσύνης και θα είναι εντελώς διαφορετικό από όσα έχουμε δει έως τώρα.

Του Γιάννη Σκουφή

Αν περιμένετε κάποιο νέο μοντέλο από την Tesla σαν και αυτά που ήδη ξέρουμε τότε πέφτετε πολύ έξω. Και αυτό γιατί η αμερικάνικη εταιρεία έχει προγραμματίσει την παρουσίαση τόσο του Cybertruck, του εκκεντρικού pick-up, όσο και του Roadster, του φανταχτερού σπορ κουπέ, από το 2023. Και βλέπουμε…

Έτσι, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην πρώτη προσπάθεια της αμερικανικής εταιρίας να μπει στο χώρο της εξέλιξης και κατασκευής ανθρωποειδών ρομπότ. Ήδη ο πολύς Elon Musk έχει προαναγγείλει από πέρυσι το ανθρωποειδές Optimus, το οποίο βλέπετε και στην οθόνη σας.

«Όσον αφορά την προτεραιότητα των προϊόντων μας, η πιο σημαντική για φέτος είναι το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus», πρόσθεσε ο Musk. «Αυτό, νομίζω, έχει τη δυνατότητα μακροπρόθεσμα να είναι πιο σημαντικό ακόμη και από τα αυτοκίνητα».

Η αλήθεια είναι πως το Optimus φαίνεται κάπως ανατριχιαστικό, αφού σε αντίθεση με άλλα ρομπότ που έχουμε δει (π.χ. το Asimo της Honda), τούτο δω δείχνει υπερβολικά ανθρώπινο και ολίγον «απειλητικό».

Αξιοσημείωτο είναι πως πέρυσι η Tesla σημείωσε νέο ρεκόρ πωλήσεων και με 936.222 μονάδες εμφάνισε αύξηση +87% (σε σχέση με το 2020), ενώ πλησίασε πολύ κοντά στο ορόσημο του ενός εκατομμυρίου. Αν όλα πάνε καλά μπορεί να το καταφέρει φέτος ή του χρόνου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.