ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσες μέρες διαρκεί το βάψιμο μιας Bugatti Chiron;

Πόσες μέρες διαρκεί το βάψιμο μιας Bugatti Chiron;

Η γαλλική μάρκα είναι μια από τις πλέον εξεζητημένες παγκοσμίως και τα προϊόντα της θα μπορούσαν να συγκριθούν με τα αντίστοιχα high end της ελβετικής ωρολογοποιίας.

Του Γιάννη Σκουφή

Τα πάντα σε ένα hypercar όπως η Chiron πρέπει να δουλεύουν ρολόι. Και όπως ισχύει σε κάθε μοναδικό ρολόι έτσι και η Bugatti προσφέρει μεγάλο εύρος δυνατοτήτων προσωποποίησης σε όσους πληρώνουν εκατομμύρια προκειμένου να αποκτήσουν ένα αυτοκίνητό της.

Για την περίσταση οι Γάλλοι παρουσίασαν δύο Chiron, μια Super Sport και μία Chiron Pur Sport, που έχουν μία πολύ ιδιαίτερη βαφή. Η οποία ονομάζεται Vague de Lumiere και το κύριο χαρακτηριστικό της είναι πως τα σχέδια έχουν γίνει με το χέρι.

Με το γαλάζιο χρώμα και τις πορτοκαλί ρίγες -με το ίδιο χρώμα είναι βαμμένοι και οι τροχοί- ξεχωρίζει η Super Sport. Το πορτοκαλί κυριαρχεί σε όλο το εσωτερικό, ενώ ο πελάτης για κάποιο λόγο επέλεξε να είναι και το νούμερο 38 στη μάσκα του αυτοκινήτου στην ίδια απόχρωση.

Η Pur Sport είναι η Chiron με το πιο σκούρο μπλε και τις γαλάζιες ρίγες που έχουν μεγάλη λεπτομέρεια στη βαφή τους. Στην πίσω μεγάλη φτερούγα είναι βαμμένη η επωνυμία της Bugatti, ενώ στην μάσκα υπάρχει το νούμερο 9.

Τέλος, να πούμε πως για να ολοκληρωθούν αυτά τα έργα τέχνης, όπως αναφέρουν οι Γάλλοι στην ανακοίνωσή τους, χρειάστηκαν περίπου 5 εβδομάδες για την κάθε Chiron. Και οι 5 μόνο για το βάψιμο και όπως γίνεται αντιληπτό και οι δύο αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία ανάμεσα στις 500 που θα κατασκευαστούν συνολικά.