ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό το ρολόι έχει ανθρακόνημα από μονοθέσιο της F1

Αυτό το ρολόι έχει ανθρακόνημα από μονοθέσιο της F1

Η Girard-Perregaux σε συνεργασία με την Aston Martin ανακοίνωσαν ένα εντυπωσιακό και πανάκριβο τουρμπιγιόν ρολόι χειρός.

Του Γιάννη Σκουφή

Δεν θέλει και πολύ για να αντιληφθεί κανείς τη σχέση του νέου ρολογιού της ελβετικής ωρολογοποιίας με την αγωνιστική ομάδα της Aston Martin στην Formula 1. Και δεν είναι μόνο το πράσινο καντράν με τους κίτρινους δείκτες που μας παραπέμπουν στα χρώματα της Aston Martin F1.

Το μάτι πέφτει κατευθείαν τόσο στην 44άρα κάσα που θυμίζει κάτι από γρανίτη. Αλλά όπως σωστά να μαντέψατε το υλικό της κατασκευής είναι το ανθρακόνημα και μάλιστα το ίδιο με αυτό που κατασκευάζονται τα μονοθέσια της βρετανικής ομάδας.

Πρόκειται για ένα υλικό που είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και ελαφρύ. Για την κατασκευή του απαιτούνται διάφορες φάσεις κατεργασίας, ενώ είναι πολύ δύσκολο στην διαμόρφωση του. Και για αυτό το λόγο αρκετά σημεία της κάσας συνδυάζονται με μικρές ρινίσματα από τιτάνιο που επίσης χρησιμοποιήθηκε στα μονοθέσια της F1. Και οι δύο εταιρείες διευκρινίζουν πως τα υλικά είναι από το αποθεματικό τους και δεν προέρχονται από τρακαρισμένα ή αχρηστευμένα μονοθέσια.

To λουράκι είναι διαπερατό ώστε να αναπνέει το δέρμα, ενώ το πίσω μέρος έχει κρύσταλλο από ζαφείρι. Ο μηχανισμός μπορεί να δεχθεί για την ενεργοποίηση του 28.000 δονήσεις την ώρα προσφέροντας αυτονομία για σχεδόν δύο ημέρες.

Τώρα, αν γλυκοκοιτάζετε αυτό το πανέμορφο χρονογράφο και θέλετε να έχετε τον ίδιο με τον Sebastian Vettel και τον Lance Stroll, τα άσχημα νέα είναι πως για να τον αποκτήσετε θα πρέπει να πληρώσετε 26.660 ευρώ. Υπάρχουν όμως και πιο άσχημα μαντάτα. Η κυκλοφορία του είναι άκρως περιορισμένη στις 306 μονάδες.