ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποια είναι τα επόμενα Tesla που θα παρουσιαστούν;

Ποια είναι τα επόμενα Tesla που θα παρουσιαστούν;

Η αμερικανική εταιρεία μπορεί να βρίσκεται στο καλύτερο της παραγωγικό επίπεδο και να σημειώνει υψηλές πωλήσεις, αλλά η αλήθεια είναι πως έχουμε καιρό να ακούσουμε για κάποιο νέο μοντέλο.

Του Γιάννη Σκουφή

Για την ακρίβεια έχουμε πολύ καιρό να ακούσουμε για την έναρξη της παραγωγής και το λανσάρισμα των Semi και Cybertruck. Τον ηλεκτρικό τράκτορα και το γιγάντιο pick-up που έχουν ανακοινωθεί εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια και με την Tesla να έχει καθυστερήσει πάρα πολύ την κυκλοφορία τους.

Πρόσφατα, ο ίδιος ο Elon Musk μέσω από μία ανάρτησή του στο Twitter υπόσχεται πως το ηλεκτρικό φορτηγό Semi θα ξεκινήσει να παραδίδεται στα τέλη του έτους και το Cybertruck μέσα στο 2023.

Μάλιστα, αναφέρει πως το Semi με τα τέσσερα ηλεκτρικά του μοτέρ θα είναι διαθέσιμο στην έκδοση με τη μεγάλη μπαταρία που θα προσφέρει πάνω από 800 χιλιόμετρα αυτονομίας με μία φόρτιση. Αργότερα, από το νέο έτος, θα είναι διαθέσιμη και η βασική έκδοση με τα περίπου 480 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Όσον αφορά το πιο εκκεντρικό μοντέλο που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα η Tesla, το Cybertruck, οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν μέσα στο 2023. Την εποχή που παρουσιάστηκε η βασική τιμή του ηλεκτρικού pick-up ήταν 69.900 δολάρια έχοντας ως στόχο τα Rivian R1T, Ford F-150 Lightning και Hummer EV.

Υπενθυμίζεται πως το Semi είχε ανακοινωθεί και παρουσιασθεί σε ψηφιακές εικόνες το 2017 και το Cybertruck το 2019. Άλλωστε, η Tesla είναι γνωστή τόσο για τις κινήσεις εντυπωσιασμού όσο και για τις καθυστερήσεις στα λανσαρίσματα των μοντέλων της…