ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μία φορητή τροφοθήκη για online παραγγελίες (video)

Μία φορητή τροφοθήκη για online παραγγελίες (video)

Πρόκειται για μία έξυπνη ιδέα που δίνει μία εύκολη και πρακτική λύση για την μεταφορά τροφίμων από το φορτηγό διανομής κατευθείαν στα γραφεία των υπαλλήλων.

Του Γιάννη Σκουφή

Η BrightDrop είναι μια θυγατρική εταιρεία της GM που δραστηριοποιείται στα ηλεκτρικά επαγγελματικά. Πρόσφατα παρουσίασε το Trace Grocery, ένα φορητό καροτσάκι που έχει το ρόλο ενός παντοπωλείου με σύστημα ελεγχόμενης θερμοκρασίας που εξυπηρετεί ηλεκτρονικές παραγγελίες.

Αν και χρησιμοποιεί ως βάση το BrightDrop Trace, το οποίο αρχικά προοριζόταν για last mile παραδόσεις, το Trace Grocery είναι μία φορητή τροφοθήκη χάρη στην οποία μπορούν να μετακινηθούν έως 160 κιλά τροφίμων και λοιπών αγαθών. Το πολύ σημαντικό είναι πως υπάρχει μια υποβοήθηση με σταθερή ταχύτητα στα 5 χλμ./ώρα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό αφού υπάρχει λειτουργία αυτόματου φρεναρίσματος.

Από πλευράς χωρητικότητας το Trace Grocery διαθέτει εννέα θήκες για την αποθήκευση των τροφίμων και η καθεμία έχει αυτόνομη και αυτόματα ελεγχόμενη θερμοκρασία ώστε π.χ. στη θήκη με τα παγωτά να διατηρούνται αυτά παγωμένα ή με τα σάντουιτς και τα φρούτα να είναι απλά κρύα. Επίσης, είναι αδιάβροχη ώστε να μπορεί να μεταφέρεται και εκτός εγκαταστάσεων ενώ το σχήμα της φορητής τροφοθήκης εξυπηρετεί στη μεταφορά και διανομή με φορτηγό.

Η GM έχει κάνει τις πρώτες δοκιμές στο Κεντάκι και τα πρώτα δείγματα ήταν ενθαρρυντικά ώστε να προχωρήσει στις πρώτες συνεργασίες και παραδόσεις στα τέλη του έτους.

«Η πανδημία έχει οδηγήσει σε μια δραματική αύξηση στις ηλεκτρονικές αγορές παντοπωλείου και η κερδοφόρα εκπλήρωση αυτών των παραγγελιών έχει γίνει μια σημαντική πρόκληση για τους λιανοπωλητές όλων των μεγεθών. Με το Trace Grocery, είδαμε μια ευκαιρία να βοηθήσουμε εταιρείες να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της BrightDrop, Travis Katz.