ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οριστικό τέλος στην παραγωγή της Lamborghini Aventador

Οριστικό τέλος στην παραγωγή της Lamborghini Aventador

H ιταλική εταιρεία ανακοίνωσε πως ολοκληρώθηκε η πορεία ενός από τα πιο σπουδαία supercar που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Γενικότερα.

Του Γιάννη Σκουφή

Η τελευταία Aventador που βγήκε από το εργοστάσιο της Lamborghini στην Sant’ Agata ήταν μια LP 780-4 Ultimae Roadster, στο χαρακτηριστικό γαλάζιο χρώμα της μάρκας και με τελικό προορισμό την Ελβετία.

Και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε ο κύκλος ζωής του ιταλικού supercar που στα 11 χρόνια της παραγωγής του έφτασε τις 11.465 μονάδες. Το γεγονός πως βγήκε από το εργοστάσιο η τελευταία Aventador δεν σημαίνει πως έφτασε και το τέλος του V12. Τουναντίον, αυτός θα περάσει σε μία νέα εξηλεκτρισμένη εκδοχή για τον αντικαταστάτη με έναν νέο «ταύρο» που θα αποκαλυφθεί κάποια στιγμή μέσα στο 2023.

Η Aventador δεν είναι μόνο ένα από τα καλύτερα supercar που της Lamborghini αλλά και ένα από τα πιο πετυχημένα εμπορικά αφού μέσα στα πρώτα πέντε χρόνια κατάφερε να «πιάσει» τα νούμερα της προκατόχου της Murcielago.

Αξιοσημείωτο είναι πως οκτώ στους δέκα πελάτες ζήτησαν την περιποίηση του τμήματος Ad Personam που πρόσφερε περισσότερα από 200 μοναδικά χρώματα. Όπως το γαλάζιο της εικονιζόμενης Aventador.

Η Aventador είχε παρουσιαστεί ως κουπέ LP 700-4 στο σαλόνι της Γενεύης το 2011. Όλα αυτά τα χρόνια διατηρεί τον V12 των 6.500 κυβικών ξεκινώντας από τους 700 ίππους και ολοκληρώνοντας το 0-100 χλμ./ ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα με μία τελική 318 χλμ./ώρα.

Στην πορεία του μοντέλου υπήρξαν διάφορες εκδόσεις με αποκορύφωμα την SVJ που πέτυχε ρεκόρ στο Nürburgring ολοκληρώνοντας ένα γύρο σε χρόνο 6 λεπτών και 44,97 δευτερολέπτων.