ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Αυτά πρέπει να έχεις για να μη φας πρόστιμο

Αυτοκίνητο: Αυτά πρέπει να έχεις για να μη φας πρόστιμο

Ο υποχρεωτικός εξοπλισμός είναι κάτι που συχνά αμελείς και είναι σε άθλια κατάσταση ή ελλιπής και το καταλαβαίνεις μόνο όταν τον χρειαστείς.

Το γνωστό τρίπτυχο τρίγωνο-πυροσβεστήρας-φαρμακείο δεν είναι μόνο υποχρεωτικός εξοπλισμός αλλά και άκρως απαραίτητος σε μία στιγμή έκτακτης ανάγκης. Τις περισσότερες φορές είναι κάτι που του δίνουμε σημασία μόνο όταν αγοράζουμε καινούργιο αυτοκίνητο και έκτοτε μένει στα έγκατα του χώρου αποσκευών για πάντα ή μέχρι να τα χρειαστούμε.

Ο υποχρεωτικός εξοπλισμός ασφαλείας δεν είναι μία τυπική υποχρέωση σύμφωνα με τον ΚΟΚ, αλλά θα κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη και μπορεί να σώσει ζωές όταν χρησιμοποιηθεί. Γι’αυτό δεν πρέπει μόνο να φροντίσεις να έχεις πάντα μαζί σου αυτά τα τρία στο αυτοκίνητό σου, αλλά και να ελέγχεις περιοδικά την καταλληλότητά τους. Ταυτόχρονα θα πρέπει να ξέρεις και πως να τα χρησιμοποιήσεις γιατί εκείνη τη στιγμή είναι πολύ πιθανό να βιάζεσαι ή/και να λειτουργείς υπό στρες, οπότε καλό θα ήταν να αφιερώσεις λίγο χρόνο διαβάζοντας τις οδηγίες χρήσης. Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά για κάθε ένα αυτά τι πρέπει να προσέξεις και να γνωρίζεις.

Διαβάστε περισσότερα στο Ratpack.gr