ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Από τι υλικό λέτε πως είναι φτιαγμένα αυτά τα παπούτσια της Asics;

Από τι υλικό λέτε πως είναι φτιαγμένα αυτά τα παπούτσια της Asics;

H Asics είναι μια από τις πιο γνωστές μάρκες αθλητικών ειδών και παπουτσιών και αυτή τη φορά παρουσιάζει κάτι εντελώς πρωτότυπο.

Του Γιάννη Σκουφή

Στο πλαίσιο της βιωσιμότητας όλες σχεδόν οι εταιρείες παρουσιάζουν προϊόντα κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά. Ωστόσο, στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας αυτά τα υλικά περιορίζονται, για την ώρα τουλάχιστον, κυρίως στα εσωτερικά των αυτοκινήτων και σε επιμέρους στοιχεία τους.

Όπως στους αερόσακους με το ύφασμα από κάποιους που έχουν ενεργοποιηθεί να το έχει πάρει η Asics για να τα χρησιμοποιήσει σε μία ειδική σειρά παπουτσιών. Τα οποία σχεδιάστηκαν και ράφτηκαν σε συνεργασία με την ιαπωνική εταιρεία Toyoda Gosei που ισχυρίζεται πως αυτό το υλικό είναι υψηλής αντοχής, εύκαμπτο και πολύ ανθεκτικό για παπούτσια.

Η νέα σειρά παπουτσιών ονομάζεται Asics Gel-Sonoma 15-50 και είναι μια εκδοχή του Gel-Sorona. Αξιοσημείωτο είναι πως οι σχεδιαστές διατήρησαν την κόκκινη γραμμή με την αρίθμηση που αναφέρεται σε όλους τους αερόσακους που κατασκευάζει η Toyota Gosei. Μάλιστα, στη γλώσσα των παπουτσιών υπάρχει μία εικόνα ενός φουσκωμένου αερόσακου.

Ενημερωτικά να πούμε πως στην Ιαπωνία τα Asics 15-50 είναι διαθέσιμα σε μία τιμή λίγο πάνω από τα 100 ευρώ, ενώ η Toyoda Gosei, όπως και αρκετές άλλες εταιρείες, κατασκευάζουν από το ύφασμα των αερόσακων και άλλα αντικείμενα. Όπως τσάντες, θήκες για στυλό και διάφορα άλλα.