ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ένα Lada για όλες τις δουλειές

Ένα Lada για όλες τις δουλειές

To Niva μπορεί να είναι γνωστό για τις εκτός δρόμου δυνατότητες του, αλλά ίσως να μην γνωρίζετε πως διατίθεται και ως επαγγελματικό.

Του Γιάννη Σκουφή

Η ανάγκη για περισσότερα επαγγελματικά οχήματα στη Ρωσία είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. Αιτία είναι ο πόλεμος που έχει απομακρύνει σχεδόν όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά εργοστάσια με αποτέλεσμα τα εισαγόμενα επαγγελματικά να είναι πανάκριβα και οι επιχειρήσεις να δυσκολεύονται να ανανεώσουν τους στόλους τους.

Έτσι στην Avtovaz, την εταιρεία που ανήκει η Lada, τρίβουν τα χέρια τους από χαρά μιας και η ζήτηση για επαγγελματικά Niva έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Και πρόσφατα η ρωσική εταιρία παρουσίασε μία νέα έκδοση, τη Legend, η οποία προσφέρεται τόσο με μονή καμπίνα όσο και ως διπλοκάμπινη.

Ωστόσο, η πιο σημαντική έκδοση είναι αυτή με το μεγάλο κουβούκλιο που καταλαμβάνει όλο το αμάξωμα από τη μεσαία κολώνα και πίσω. Στην αναβαθμισμένη έκδοση το μέγιστο ωφέλιμο βάρος έχει αυξηθεί κατά 185 κιλά και κυμαίνεται από τα 600 έως και τα 800 κιλά.

Η γκάμα των επαγγελματικών Niva έχει διάφορες άλλες παραλλαγές με διαφορετικού σχήματος αμαξώματα και με χώρους φόρτισης από 1,0 έως και 3,5 κυβικά μέτρα. Επίσης, υπάρχουν κουβούκλια με μονωμένους χώρους, με ψυγείο για την μεταφορά κρεάτων, τροφίμων κ.α.

Μάλιστα, οι Ρώσοι έχουν μεριμνήσει και για ειδικές εκδόσεις με βαρέως τύπου ανάρτηση για πιο ανώμαλα εδάφη. Άλλωστε, το Niva μπορεί να πάει σχεδόν παντού, ακόμη και ως επαγγελματικό! Και πάντα έχοντας κάτω από το καπό του τον μαθουσάλα κινητήρα βενζίνης των 1.700 κυβικών και των 82 ίππων.