ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το κλείσιμο εργοστασίων εξετάζει η General Motors

Το κλείσιμο εργοστασίων εξετάζει η General Motors

Ένα ή περισσότερα εργοστάσιά στην Ευρώπη, θέλει να κλείσει η μεγαλύτερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, General Motors

γεγονός που βρίσκεται στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων με τα συνδικάτα της θυγατρικής της εταιρείας Opel-Vauxhall, όπως δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Η GM βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να μειώσει μόνιμα τις ικανότητες» παραγωγής της, δήλωσε ο Τζέιμς Κέιν. Στο ερώτημα αν η εταιρεία επιθυμεί να κλείσει ένα ή περισσότερα εργοστάσιά της στην Ευρώπη, απάντησε: «Ναι, αυτό είναι πάντα σε διαπραγμάτευση».

Η GM έχασε 400 εκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο στην Ευρώπη, έπειτα από μια ζημιά ύψους 265 εκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο.

Στη διάρκεια μιας σύντομης τηλεφωνικής επικοινωνίας με μερικούς δημοσιογράφους ο Νταν Άμαν, οικονομικός διευθυντής της GM, υπογράμμισε ότι «αν κοιτάξουμε το σύνολο του τομέα, τρίτες πλευρές έχουν εκτιμήσει ότι θα πρέπει να κλείσουν 5, 7 ή 8 εργοστάσια συναρμολόγησης, αν θέλουμε να παραμείνουμε σε αυτά τα επίπεδα πωλήσεων».

«Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τα συνδικάτα μας και, φυσικά, ελήφθησαν μέτρα στη Γαλλία στην PSA, οι Ιταλοί μιλούν για μέτρα όσον αφορά την παραγωγή. Σε όλη την Ευρώπη έχουμε αρχίσει να βλέπουμε ότι κάποια απαραίτητα μέτρα λαμβάνονται, κάτι που δεν συνέβαινε μέχρι τώρα», πρόσθεσε ο Άμαν.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων